2013-09-21

Tro dina ögon

Nu är det ett tag sedan jag läste ut Tro dina ögon av Linwood Barclay och tyvärr har jag den inte helt färskt i minnet. Jag ska trots detta försöka göra den rättvisa, för det är en riktigt bra bok.

Thomas är inte riktigt som alla andra. Han stänger in sig på sitt rum hela dagarna och reser runt i världen och memorerar stad, efter stad, efter stad. Han är dessutom helt övertygad om att han jobbar med CIA för snart kommer världen drabbas av en kartkris och han är den enda som kan hjälpa till.
Men en dag när han sitter och tittar på New York får han syn på något i ett fönster. Kan det möjligen vara så att någon blir mördad? Thomas skickar ut sin storebror Ray för att undersöka saken och detta inleder en händelsekedja som tyvärr inte är av det trevligare slaget.

Det här är en bok där det händer saker hela tiden. Den hoppar en del i tidsförloppet och mellan olika karaktärer men det gör ingenting - jag har inga problem med att följa med i handlingen. Boken har ett otroligt driv framåt som gör att den aldrig blir långtråkig utan jag vill fortsätta läsa hela tiden för att ta reda på hur det ska gå. Jag sympatiserar med Thomas, men kanske framför allt med Ray (vars perspektiv boken till största delar utspelar sig från) som älskar sin bror men på något sätt måste lära sig handskas med honom

Jag kommer definitivt att hålla ögonen öppna efter fler böcker av Linwood Barclay - kanske lite av en ny favorit inom denna genre.

Tack Kabusa för recensionsexemplaret.

2 kommentarer:

  1. Jag har bara läst två böcker av Barclay, men jag har gillat dem båda två. Ytterligare två står olästa i hyllan. Ingen av dem är denna så jag gissar att det får bli ännu ett inköp :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också bara läst två av honom men gillar båda skarpt så det lär definitivt bli fler för mig.

      Radera