2013-10-15

De oskyldiga

De-oskyldiga-2dDavid Baldacci, författaren till De oskyldiga, har länge varit en favoritförfattare. Han skriver med fart, med spännande karaktärer och med en lagom tillkrånglad handling. Det ska vara svårt att lista ut boven i dramat, men inte omöjligt. De böcker jag läst av Baldacci är många och som tur väl är har jag många kvar. De oskyldiga är absolut en bok som inte gör mig besviken. Vilken läsning.

Från sida ett händer det grejer. Jag kastas in i Will Robies liv som lönnmördare åt den amerikanska regeringen. Han jobbar för någon hemlig organisation och åker jorden runt och mördar storheter som på något sätt hotar Amerika. Men under ett uppdrag på hemmaplan går något väldigt fel. Istället för att vara jagaren så blir han den jagade (låter klyschigt men det är bra) och på sin flykt stöter han på en 16 årig flicka som också verkar vara jagad.

Det här är en actionspäckad bok om infiltration, mord och lite om att behöva vara ensam. Alla Badaccis signum är med, som Secret service, FBI, och givetvis några fler. Skådeplatsen är som vanligt Washington DC (okej inte riktigt alla böcker utspelar sig här men många), mitt i maktens centrum. Det här är den sådan där bok som skulle passa utmärkt som film, som faktiskt är så väl beskriven så man redan ser filmen framför sig. Matt Damon hade kunnat spela Robie, lite som Jason Bourne. Jag älskar när en bok blir så "tydlig" om ni förstår vad jag menar.

Jag kan varmt rekommendera den här boken som någon gång läst något av Baldacci och älskat, ni som läst Baldacci och inte älskat eller ni som aldrig läst Baldacci. En fördel är nog dock att ni gillar action, för som sagt - här händer det grejer.

Tack Bokfabriken för recensionsexemplaret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar