2013-10-13

En smakebit på søndag: Dagboken från i morgon


Nu var det söndag och dags att bjuda på ytterligare en smakbit från en bok jag håller på att läsa. Det är som vanligt Flukten fra virkeligheten som står för detta mycket trevliga söndagsnöje.
I går kväll började jag på den fantastiskt vackra boken Dagboken från i morgon av Cecelia Ahren. Med fantastiskt vacker så menar jag verkligen vacker. Bokomslaget är en tiopoängare, eller egentligen hela layouten med danskt band, utstående ornament och så är den ju givetvis lila - en av mina favoritfärger. Vill ha en riktig dagbok som ser ut så.

Nog om utsidan - nu till insidan. Boken handlar om Tamara som hittar en vacker läderinbunden bok på bokbussen. När hon öppnar den så visar det sig vara en dagbok - en dagbok som berättar om vad som ska hända i morgon.
Citatet är hämtat från sida 16.

Men nu, på grund av pappas död och på grund av de saker som jag ännu inte delat med mig av till er, har jag inget annat val än att tänka på morgondagen och alla de människor som morgondagen påverkar. Nu när jag vaknar på morgonen är jag glad att det finns en till.
Jag förlorade min pappa. Han förlorade sina morgondagar och jag förlorade alla morgondagar med honom. Man skulle nu kunna säga att jag uppskattar när de kommer. Nu vill jag göra dem så bra de bara kan bli.

28 kommentarer:

 1. Jag har funderat på att läsa mer av Ahern, kanske blir det den här boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tidigare bara läst PS I love you. Den var jag väl så där såld på, men tokälskade filmen. Så det ska bli spännande och läsa för att se vad jag tycker om denna.

   Radera
 2. Jag har läst de flesta av Aherns böcker, men inte denna. Det skall jag göra så småningom. Tack för smakebiten!
  /Caroline - Bland böcker (www.blandbocker.blogg.se)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har några att ta igen eftersom jag bara läst en bok tidigare av henne.

   Radera
 3. Denne boken likte jeg da jeg leste den for en stund siden, og jeg kan godt tenke meg å lese mer av Ahern. Ha en fin søndag :)

  SvaraRadera
 4. Jeg elsker bøkene til AHern og jeg håper det kommer mange flere. Tre av bøkene hennes skal filmatiseres og de gleder jeg meg til! Tusen takk for smakebiten og ha en fin søndag:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett PS I love you och det är en fantastisk film. Bättre än boken faktiskt. Kan beror på att det är två otroligt skickliga skådespelare.

   Radera
 5. Boken var verkligen fin :) Jag är också svag för lila...

  SvaraRadera
 6. Jag har kanske tre av Aherns böcker kvar på min läselista och den här är en av dom. Pärmen är faktiskt ganska fin. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ännu bättre när man får känna på den.

   Radera
 7. Ahern liker jeg, har lest denne:) Var ikke en av hennes beste bøker, men den var fin:) Helt enig om bokomslaget, veldig fint, særlig når gullet glitrer litt:) Kos deg videre med boken og takk for smakebiten!:)

  SvaraRadera
 8. Dette var den første boken jeg leste av Ahern og det førte til at jeg leste resten av dem som var kommet ut på norsk :-) Nå har jeg lånt hjem den siste som ble oversatt og skal kose meg med den en mørk høstkveld. Ønsker deg en fin søndag! PS: Jeg synes mange av Aherns bøker har fine cover :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det verkar som om hon har väldigt fina omslag. Skönt med att jag har många kvar att läsa.

   Radera
 9. Den här lockar lite. Får se om jag tar tag i den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker den verkar bra efter 10 sidor. Så jag hoppas på en trevlig läsupplevelse.

   Radera
 10. Den här boken blir jag verkligen nyfiken på. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 11. Verkar spännande. Jag blev riktigt nyfiken. Tack för den smakbiten.

  SvaraRadera
 12. Fin smakbit! Tack för den.

  SvaraRadera
 13. Veldig fin smakebit du har hentet ut av boken. Takk for boktips.

  SvaraRadera
 14. Jeg har enda ikke lest noe av Ahern, men denne boka fristet :) Takk for fin smakebit!

  SvaraRadera