2016-11-30

Uppdrag: Rädda Julen av Cecilia Rihs

Lina har blivit en äventyrare. Med det menas att hon har tillgång till den Hemliga boken för äventyrare och har fått lära sig att det finns magiska varelser ute i skog och mark. Hon har fått ta sig an ett antal äventyr tillsammans med Peppar. Nu står hon däremot framför sitt svåraste äventyr hittills. Det verkar nämligen som om någon eller några vill sabotera julen. Julklappar försvinner, pepparkaksdegen blir dålig och snögubbarna förstörs. 

radda_julen_3d

Det här är en väldigt trevlig liten bok som är uppdelad som en julkalenderbok. Ett kapitel i hela december ända fram till julafton. Min intention var att jag skulle läsa ett kapitel om dagen från den 1:a till 24:e november istället. Det blev inte riktigt så slutet fick jag sträckläsa. Det gjorde dock inte mig så där väldigt mycket. Nästan så jag tyckte det var bättre för en de kapitel tyckte jag var lite för korta i boken. Det hände inte så där jättemycket och jag ville ju helst veta allt med en gång. Men samtidigt tror jag att den passar jättebra för barn och då behöver de faktiskt inte vara jättegamla. Jag har tidigare läst andra böcker i serien för 5 åringar som fortfarande går på förskolan och de har älskat dem så jag tror absolut att denna också kan passa in.
Själva äventyret som Lina och Peppar råkar in i är spännande. Alla väsen och figurer ställs lite på sin spets och det är trevligt att få möta dem med lite nya ögon.
En annan väldigt trevlig sak i boken är helt klart illustrationerna av Silvy Strand. Jag tycker de är så söta och det är helt klart en tecknarstil som passar mig.
Slutligen tycker jag ju om den här boken lite extra just för att den faktiskt utspelar sig i mina hemtrakter.
Jag kan varmt rekommendera er att läsa den här boken nu i december med era barn. Jag funderar på att lämna över den till systersonen för att se vad han tycker om den. Tror absolut att han kan gilla den.

Tack Olika förlag för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris, Bokus och Cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar