2012-08-06

Dag 21


30 days of books - Favourite book from your childhood

Lätt! För en gångs skull. Sagan om Julträdet av Trinka Hakes Noble var en bok jag fullkomligt älskade när jag var liten. Den handlade om en flicka som hade en absolutplats i hela världen, nämligen det gamla äppelträdet på gården. Där i en grenklyka brukade hon sitta och fundera och rita. Men sen händer det hemska. Under en riktig storm någon vecka innan jul så blåser trädet ner.
Boken lästes om och om igen och jag hade själv ett äppelträd som jag gärna kröp upp i, givetvis med lite ritpapper. Detta trots att det var förfärligt knöligt att sitta där och rita.
På något sätt så råkade boken försvinna och det var hemskt tråkigt tyckte jag. Men eftersom jag har världen snällaste pappa så fick jag en dag när jag var en bra bit över 20 ett fint bokpaket innehållande just Sagan om julträdet som han hade lyckats få tag på via tradera.


30 days of Harry Potter - Most emotional moment

Jag fylls av en otrolig känsla i hela kroppen när jag ser en av slutstriderna i sista filmen. Den när McGonagall trollar ner stenstoderna och de ska börja försvara Hogwarts. Samtidigt ställer sig alla de goda trollkarlarna och häxorna på gården och skjuter upp en förtrollning mot himlen, blåa gnistor som bildar en sköld. Jag njuter och fasar på samma gång och du känner verkligen i hela kroppen att nu är det något stort på gång. Har tyvärr inget minne av just denna scenen från boken, men har ju trots allt sett filmen fler gånger än jag läst boken.


Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 McGonagall iPad Wallpaper

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar