2012-08-03

Dag 18


 30 days of books - A book that disappointed you

Jag hade riktigt höga förväntningar när jag satte mig och läste Mockingjay av Suzanne Collins. Hungergames och Catching fire var helt fantastisk läsning så därför såg jag mycket fram emot att läsa upplösningen. Men så besviken jag blev. Den levde inte alls upp till mina förväntningar. Inte för att den var direkt dålig men den var absolut inte tillräckligt bra. Det var alldeles för mycket som bara skulle spelas upp inför en publik, med kameror som filmade allt och det bara blev tillrättalagt. Dessutom gillade jag inte hur relationen till Peeta utvecklades och Katniss som person var inte inspirernade.


30 days of Harry Potter - Favourite unforgivable curse

Vem hade inte ibland velat få sin vilja igenom när man bad om något. Därför hade jag gärna kunna bemästra Imperiusförbannelsen. Tänk att få sambon att diska när man vill, eller plocka fram dammsugaren. Tänk om man kunde få chefen till att ge en lite högre lön eller få barnen på jobbet att städa när man säger till dem. Dessutom kanske det kunde vara bra att förbanna sig själv lite ibland också. - Ät inte den sista kakan, ut å gå med dig osv.
Men å andra sidan så hade det kanske inte alltid varit så roligt om man fick allting gratis hela tiden heller. Men det där med disken står jag för...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar