2012-08-07

Tematrio - Titelgeografi

Tänkte jag skulle förska ge mig in på att vara med på Lyrans tematrio. Jag läser ofta dessa inlägg och tänkte själv ge mig på att svara. Denna veckan lyder frågan: Berätta om tre böcker med en geografisk bestämning i titeln! Utomjordiskt går också bra!
Till en början trodde jag inte att jag skulle ha några liknande böcker men det visade sig att jag hade en hel drös att välja mellan.

 1. Jag älskar filmerna om Jason Bourne. Filmerna bygger i själva verket på en serie böcker av Robert Ludlum där Operation Hong Kong är andra delen (eller i alla fall andra filmen). Jag hittar däremot inte någon större likhet mellan boken och filmen mer än kanske namnet och just faktumet att huvudkaraktären är lönnmördaren - en av de allra bästa - och att han har tappat sitt minne. Och i detta fallet måste jag nog säga att filmen är bättre än boken. Boken är lite för lång och tillkrånglad för att jag ska ha något större minne av den. Kan inte ens säga med säkerhet att jag har läst ut hela boken.
 2. I Babysons stjärna av Barbara Wood ger sig huvudrollsinnehavaren Candice Amstong ut på äventyr. Hon är arkeolog med expertis på egyptologi och hon får i uppdrag av sin gamla mentor att finna Babylons stjärna. Candice har ingen aning om vad Babylons stjärna är för något men tillsammans med polisen Glenn ger hon sig ut för att finna den. Som med många av Woods böcker så är det blandat med romantik och spänning. En lättläst men väldigt underhållande bok.
 3. I julklapp i år fick jag From Notting Hill with Love...Actually. En chic-litt som handlar om Scarlett som över allt annat älskar filmer. Hon önskar själv att hon var med i en och tar därför chansen när hon erbjuds att hus-sitta ett hus i själva Notting Hill. Tyvärr har jag inte hunnit läsa den här boken men ser fram emot att krypa ihop i höstmörkret och läsa den med en stor kopp te.

2 kommentarer:

 1. Har hört talas om den sista, dock inte läst den. Men den borde ju vara mysig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har rätt höga förväningar. Ska bli spännande att läsa.

   Radera