2013-03-13

Jag erkänner...

... nu ger jag helt enkelt upp.

För över en månad sedan påbörjade jag Anna Karenina av Lev Tolstoj med mycket höga förväntningar. Det är bara att erkänna, jag brukar älska den här typen av böcker. Men nu ger jag som sagt upp. Efter 700 sidor av 880 så slutar jag läsa den. För faktum är att jag har lyckats ta mig 700 sidor in i boken är ett under och dessutom fattar jag inte varför jag har fortsatt läsa. Visst den innehåller mycket tankvärt och det är definitivt en bok man skulle kunna diskutera om hur mycket som helst, men det är för mycket snack runt omkring själva historien. Oändliga monologer som egentligen inte tillför handlingen någonting. Jag kan förstå monologerna för de gör verkligen att man får en bild för karaktärerna men det finns efter 700 sidor inte en enda karktär jag kan tycka speciellt mycket om. Att de är komplexa är det minsta man kan säga.
Allt detta är inte något jag vill ha ut av min nöjesläsning. Läsning ska gå snabbt och lätt utan att jag ska behöva bry min hjärna allt för mycket. Med Anna Karenina fungerar inte det.
Så nu sätter jag in tegelstenen i bokhyllan igen och ägnar mig åt betydligt roligare saker (vilket jag har gjort nu ett bra tag ändå).


P.S Jag kommer att se filmen för jag tror faktiskt att det är en bok som passar bättre på film - ett lite mer lättsmält medium i det här fallet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar