2013-03-12

Tematrio - Skola


Denna veckan vill Lyran veta om böcker som utspelar sig i skolmiljö eftersom hon ska börja jobba i en sådan. Och kanske hamnar hon inte i en magisk skola även om mycket magiskt verkar hända i skolmiljö. Framför allt i de böcker jag först och främst kommer att tänka på.
1. House of night-serien av P.C and Kristin Cast är en serie som jag rätt så nyligen börjat läsa och som jag hittills har gillat. Ja - det är en skola där det händer mystiska saker och mycket har det att göra med att det är en skola där ämnen handlar om hur man ska förvandlas till en vampyr.

2. Magikerna av Lev Grossman läste jag innan jul och den beskrivs som en bok någon stans mitt emellan Harry Potter och Narnia. Det stämmer väl rätt så bra men trots detta tycker jag inte alls att det var en speciellt bra bok. Riktigt besviken blev jag, Men - halva boken utspelar sig i en magikerskola.

3. Och på tal om magikerskola. Jag har nämnt hans namn förrut och lär nämna den igen men när man talar om skola kan man ju inte låta bli att nämna Hogwarts - det går liksom inte. Harry Potter bara måste få vara med på den här listan - hur många som än lär nämna honom. Hogwarts är en skola där jag gärna offrat mig och satt mig i skolbänken igen.

4 kommentarer:

 1. Tack för tipsen! Första hade jag inte någon koll på alls. Magikerna vann jag nyligen i en tävling så det ska bli intressant och se om jag delar din uppfattning där, har egentligen inga förväntningar på den så här innan. Och går det öht att nämna Harry för många gånger ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillade dem. Och håller med, det går inte att nämna Harry för ofta - så bra är han.

   Radera
 2. Jag trodde alla skulle ha med Harry Potter, men det känns inte som att det är så många ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla tänkte förmodligen som jag - att alla andra har med det så jag tar något annat. Men jag kunde inte låta bli.

   Radera