2013-03-21

Nils Ferlin

Jag har läst lite var stans att det är världspoesidagen idag. Nu är det ju inte så att jag är en storläsare av poesi direk. Snarare kan jag väl säga raka motsatsen. Men för några veckor sedan hittade jag ett exemplar av Nils Ferlins diktsamling Barfota barn och kände att jag ville ge det en chans. Har hört Nils Ferlin själv läsa upp någon av sina dikter och Anna Jansson använder sig ständigt av hans dikter i sina böcker så Nils Ferlin kändes som ett bra val.
Och idag av alla dagar blev diktsamlingen utläst. Och vad tyckte jag då? Kan väl forfarande inte riktigt påstå att det är min melodi helt och hållet. Däremot kan jag tänka mig att ge det ytterligare något försök.

Trots allt detta så måste jag säga att det finns en versrad (heter det så) som sticker mig i själ och hjärta och som jag tycker är så fantastiskt vacker ...du barfota barn i livet. Den raden tagen ur sitt sammanhang talar om svensk sommar, lek i gräset, smultron på grässtrå, skrubbade knän. Nu är väl inte innebörden i dikten sådan, men den raden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar