2013-03-25

Tematrio: Deckare

Påsken närmar sig nu med stormsteg och därför vill Lyran att vi berättar om tre deckarfavoriter. Det här med Påskekrim är ju tydligen väldigt populärt nu och jag hade väldigt gärna fått en sådan i ett påskägg. Detta tror jag dock inte kommer hända eftersom sambon envisas med att säga att jag har för mycket böcker.

Här kommer i alla fall 3 deckarfavoriter.

 1. Daniel Silva är nog en författare som inte är jättestor i Sverige. I alla fall har jag bara lyckats hitta två böcker av honom på svenska. Mördarens märke fick jag för säkert 10 år sedan av mina kära föräldrar och är en av de få deckare jag faktiskt läst om. Sen kanske den kan beskrivas lite mer åt thriller-hållet, men bra är den oavsett. Den handlar om en CIA specialist som får i uppdrag att försöka få fatt på Oktober - världens farligaste yrkesmördare. På engelska finns det fler böcker av Daniel Silva och som jag sakta men säkert kommer att köpa på mig.
 2. Bland de bästa svenska deckare jag läst räknas Pepparkakshuset av Carin Gerhardsson. Idag kommer jag inte ihåg så mycket mer än att det handlar om mobbade barn och hur livet kan bli som utstött. Mycket bra tyckte jag i alla fall den var. Tyvärr har jag inte blivit färdig till att plocka upp del två. Tanken är att det ska bli i år i alla fall. Kanske till och med nu i påsk.
 3. Janet Evanovich skriver väldigt annorlunda deckare. Böckerna om Stephanie Plum har jag nämt förrut och kommer nämna igen, och förmodligen igen. Älskar humorn i böckerna och att själva deckargåtan är lite så där lagom komplicerad men fullkomligt makalös. Sen brukar det faktiskt bli lite spännande emellanåt. Att nämna en bok som är bättre än de andra är svårt, men jag vet att jag gillade Twelve Sharp väldigt mycket. Har fortfarande inte införskaffat nr 19. Skärpning Anna.

10 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt inte läst någon av dina, men jag har x antal olästa böcker av både tvåan och trean :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du rolig läsning framför dig. Janet Evanovich är en riktig favorit.

   Radera
 2. Jo 2 och 3 har jag läst, Carin Gerhadsson ska komma med en ny bok i dagarna.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner verkligen att jag måste ta tag i hennes böcker. Kan inte förstå att de har blivit stående olästa så länge.

   Radera
 3. Pepparkakshuset har jag stående bland mina olästa böcker. Hoppas hinna läsa den i år. Evanovvich är jag riktigt nyfiken på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Evanovisch tycker jag du ska plocka upp så fort du får möjlighet. Lättsamma deckare med massor med humor.

   Radera
 4. Daniel Silva har jag aldrig hört talas om, men han låter som en spännande författare som jag bara måste kolla upp. Tack för tipset.

  Jag älskar Janet Evanovich böcker om Plum. Tyvärr verkar de svenska förlaget ha gett upp om böckerna efter bok tretton så det blir att läsa fortsättningen på engelska.

  Annika (http://alkb.se)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Silva kan jag varmt rekommendera. Och vad det gäller Plum har jag faktiskt läst många av dem på engelska och det är aboslut inget svårt språk så det går jättebra.

   Radera
 5. Daniel känner jag inte till, men Carins böcker gillar jag. Och tack för att du påminde mig om Janet, jag har läst någon enstaka bok och gillat dem, kanske ska ta och kolla in några till!

  SvaraRadera