2013-06-04

Tag: Book Sacrifice

Blev för ett tag sedan taggad av Monika på Bokföring enligt Monika att göra Book Sacrifice tag. Ska försöka mig på att göra den. Lite svårt dock för jag brukar inte lägga dåliga böcker på minnet utan försöka komma ihåg de bra.

1. EN ÖVERSKATTAD BOK
Vi börjar med en Zombieapokalyps! Låt oss säga att du är i en bokhandel, kollar runt bland bokhyllorna, när BAM! Zombieattack. Ett meddelande i högtalarna berättar att militären har upptäckt att zombiernas enda svaghet är överskattade böcker. Vilken bok, med vetskap om att det är en väldigt hypad bok (för att vara säker på att det ska fungera), skulle du kasta på dem?

Jag skulle kasta Cirkeln av Strandberg & Bergmark Elfgren. Inte för att den egentligen var dålig men absolut inte så bra som alla andra verkar tycka.2. EN UPPFÖLJARE
Låt oss säga att du precis lämnat frisören med en fantastisk ny frisyr och BOOM: kraftigt skyfall, du har aldrig sett sånt regn i hela ditt liv. Vilken uppföljare är du villig att offra som paraply för att skydda dig själv?

Har lite svårt med det här men det hade nog fått bli Den förlorade Symbolen av Dan Brown. Änglar och demoner samt Da Vinci-koden är så fantastiskt bra så trean föll lite platt. Stora förhoppningar om Inferno dock.
3. EN KLASSIKER
Låt oss nu säga att du sitter på en föreläsning och din lärare pratar oavbrutet om hur en klassiker förändrade världen, hur den revolutionerade litteraturen och du blir så trött på det att du kastar klassikern rakt i ansiktet på h*n för att vet du vad? Den här klassikern är bara idiotisk och är värd all kvarsittning bara för att visa alla hur du känner. Vilken klassiker kastade du?

Anna Karenina av Lev Tolstoj passar utmärkt att kasta. Segare bok har jag nog inte varit med om. Jag begriper inte att jag inte gav upp tidigare än vad jag gjorde.


4. SÄMSTA BOKEN I DITT LIV
Du hänger i biblioteket när BAM! Global uppvärmning råder plötsligt och världen utanför har plötsligt blivit frusen ödemark. Du är fångad och din enda chans att överleva är att elda böcker. Vilken bok springer du först till, som du skulle bränna upp utan att känna någon ånger?

Tror det får bli Diamatsvärdet och träsvärdet av Nick Perumov som jag tyckte var fruktasvärt jobbig att läsa och komma in i. Jag ville så gärna gilla den men det gick helt enkelt inte.5. EN KARAKTÄR SOM SKULLE FÖRKLARAS SOM HÄXA
(Emelies egna fråga) Vi tar ett hopp bakåt i tiden, häxjakten är i full fart under 1500-talet i Sverige. Människor avrättas som varulvar eller häxor åt både höger och vänster. Med oss har vi ett antal bokkaraktärer när vi plötsligt blir anklagade för häxeri. De misstänker att det finns en häxa/varulv i vårt gäng, men de vet inte vem. Medvetandes om att domen för häxeri är antingen vattenprovet eller att brännas på bål, vem av dessa karaktärer hänger du ut som häxa?

Nu är hon i och för sig redan en häxa men Dolores Umbridge ur Harry Potter och Fenixorden av J.K Rowling är den absolut värsta karaktär jag vet. Hatar henne av hela mitt hjärta.

6. ETT VIDRIGT OMSLAG
(Ebbas egna fråga) Du går runt och vandrar lite i skogen då det plötsligt hoppar fram en blodtörstig vampyr och du är extremt nära på att bli dödad tills du lyckas finna en vass pinne och sticker den rakt i vampyrens hjärta. Det visar sig att din stad blivit invaderad av de blodtörstiga monstren och nu är det ditt jobb att stoppa dem! För att öva upp dina vampyrslayerskills måste du stappa sönder lite olika saker. Vilken bok har ett så fult omslag att du med glädje sticker pålen rakt i den?

Den Oändliga historien av Michael Ende har ett fruktansvärt fult omslag, i alla fall den bok jag äger.7. MEST HATADE KÄRLEKSPAR
(Nellys egna fråga) Du sitter på tunnelbanan, det är Alla hjärtans dag och det står ett par och hånglar precis bredvid din plats. Du är nybliven singel och känner att alla kärlekspar bara kan fara och flyga. Du får lust att sända detta par till en planet långt, långt bort. Vilket par får du lust att skicka till planeten Jupiter?

Anna Karenina får faktiskt vara med en gång till. Jag har absolut ingen sympati över för henne och hennes relation med Aleksej Vronskij.8. EN BOK SOM FÅTT DIG ATT KASSERA EN HEL GENRE
(Melanies egna fråga) Något försöker bryta sig in i ditt hus. Det visar sig vara ett monster som får energi från böcker som får dig att tappa tron på en hel genre. Den överlever alltså av att när en bok är så pass dålig att du aldrig vill läsa en sådan bok i en liknande genre igen. Du måste snabbt välja ut en bok som ger den sådan energi och förstöra den. Vilken bok har du läst, som var så pass dålig att du inte vill läsa en annan bok i samma genre, slänger du i elden?

Pojken som kallades Det av David Pelzer är på många sätt en väldigt nödvändig bok men jag klarar inte av att läsa om sådana hemskheter. Jag vill fly verkligheten när jag läser inte läsa om den.


9. EN SUPERSEG BOK
(Miriams egna fråga) Tänk dig att du läser en bok som är så seg, så seeeeg att du sakta börjar somna. Somna så djupt att du hamnar i koma...Vilken seg bok skulle det kunna vara?

Låt er inte luras av det vackra omslaget och den snygga designen. Shakespears hemlighet av Jennifer Lee Carell är ett riktigt sömnpiller.


4 kommentarer:

 1. Spännande! Du offrar en del böcker som jag tyckt jättemycket om, men jag kan hålla med om Den förlorade symbolen. Den var verkligen inget vidare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen jättesvårt att komma på vissa av frågorna.

   Radera
 2. Du har fått en lite lättare tag nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg det. Ska bli roligt att svara på.

   Radera