2014-09-23

Tematrio: Räkneord

Vi kör på ytterligare ett inlägg idag, för jag måste helt enkelt delta i Lyrans tematrio även denna veckan. Nu har turen kommit till räkneord i vår grammatiska jakt på bra böcker.

Berätta om tre romaner eller noveller som innehåller räkneord.

Dagen noll av David Baldacci handlar om en militärpolis som sätts på att reda ut ett mord på en hel familj i en liten stad. Mycket bra och spännande bok.

1222 över havet av Anne Holt var en helt fantastisk läsupplevelse när jag läste den. Tyvärr kommer jag idag mest ihåg läsupplevelsen, och känslan av att själv befinna sig mitt i en snöstorm, trots att det egentligen bara var mörkt utan för fönsterrutan.

Femtio nyanser av honom (eller Fifty shades of Grey) behöver ingen närmre presentation. Jag är definitivt nyfiken på filmen i alla fall.

14 kommentarer:

 1. Har inte läst någon i din trio. Har dock länge varit nyfiken på att läsa böcker av Anne Holt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner att jag måste läsa mer av henne. Eftersom jag tyckte så pass mycket om denna boken så måste hon definitivt få fler chanser.

   Radera
 2. Jag har inte läst någon men gillar David Baldacci så det tar jag med mig som boktips.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Baldacci är en mycket bra författare och denna boken är väldigt bra.

   Radera
 3. Femtio nyanser har jag läst men inte de två andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst alla tre fast på engelska. Jag gillar dem definitivt just för att de är underhållande. Språket kanske man kan tala om men läsupplevelsen var kanon.

   Radera
 4. Anne Holt är min favorit bland de norska författarna för tillfället (och har varit det ett tag) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste läsa mer av henne för vad jag vet har jag bara läst denna.

   Radera
 5. Har inte läst ngn av dessa. Låter bra med en bok som får en att tro att det är snöstorm - det måste vara en bra beskrivning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte vad det var med boken men jag förflyttades som till plats jag aldrig varit på ett sätt som jag aldrig upplevt varken före eller efter. Miljöskildringarna var fantastiska.

   Radera
 6. 1222 tyckte jag var en kanonbok! Tät stämning att vara instängda tillsammans med en mördare utan att veta vem som är mördaren och sen snöstormen på det! Sen gillar jag Hanne Wilhelmsen så det gjorde boken extra bra för mig, att få träffa henne igen!

  SvaraRadera
 7. Jag har inte läst något av dina tre. Men jag börjar bli nyfiken på 1222 över havet;).

  SvaraRadera
 8. Tre helt olästa böcker här men jag blev väldigt sugen på Baldacci. Ska kolla efter honom nästa gång jag är på bibblan. Anne Holt har jag tittat på men ännu inte läst.

  SvaraRadera