2013-12-12

Drama

Drama av Sylvia DayNu har jag så läst ut den sista av Sylvia Days historiska romaner som har kommit ut på svenska. Denna gången var det Drama som stod på tur. Och efter att ha läst alla tre böckerna kan jag konstatera:
  1. Alla damerna är änkor.
  2. Utspelar sig i den brittiska adeln. Många titlar att försöka hålla ordning på.
  3. Alla damerna är dessutom det snyggaste kvinnliga som går på två ben. Det är inte bara den utvalda mannen som tycker det.
  4. Inte bara damerna är det snyggaste på två ben. De möter också sin motsvarighet i det manliga släktet.
  5. Alla inblandade har otroligt svårt att sätta ord på sina känslor. Det lyckas det inte med förrän i slutet av historien.
  6. Sex. Alla är vilddjur i sängen.
Drama handlar om Elizabeth och Marcus. I sin ungdom var de förlovade och vansinnigt kära i varandra. Men så uppstod det ett missförstånd och Elizabeth flydde och gifte sig istället med en annan. Fyra år senare så är Elizabeth änka och Marcus är hemlig agent. Marcus tar på sig ett uppdrag som går ut på att ta hand om en mystisk dagbok som Elizabeth har fått i sin ägo efter sin döde man. Uppdraget går också ut på att agera livvakt till henne, något som han går in i med liv och lust - framför allt lust.

Man får ta den här boken för vad den är. Det är en historisk roman med fokus på njutning. Och det är absolut inget fel i det. Historien är enkel och "njutningsfull" utan att bjuda på några större överraskningar. Jag kan tycka att det kanske inte läggs så stor vikt vid själva äventyrsbiten och att försöka fånga den som är ute efter Elizabeth, mest fokus ligger istället i relationen mellan de båda hetlevrade skönheterna.
Men trots att jag kanske låter en aning synisk i min beskrivning av boken så måste jag säga att jag gillar det jag läser. Det är ett driv i språket och det går otroligt snabbt att läsa. Det är helt enkelt en underhållningsbok och går man in med den inställningen tycker jag absolut inte man blir besviken. Det enda jag möjligtvis kan störa mig på är att alla karaktärerna i denna jämfört med de andra böckerna av författaren är så otroligt lika varandra. Det hade inte gjort något med lite större variation.

Tack Bookmark förlag för recensionsexemplaret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar