2013-12-30

Mål för 2014 års läsning

Happy New Year 2014

Jaha, då sitter jag och ska försöka få ihop något mål inför mitt läsår 2104. Ett år som jag hoppas innehåller mycket bra litteratur och många överraskningar.
Mina mål kommer inte vara speciellt specifika utan kommer mera vara uppmaningar till mig själv. Jag är nämligen inge bra på att klara mål och om jag sätter för mycket krav på min läsning så tappar jag tjusningen med det.

 • Försöka läsa klart Jane Austens böcker. Har läst Stolthet och Fördom, Emma och Övertalning. Resten kvar med andra ord och det hade varit trevlig om jag kunde läsa dessa böcker under 2014.
 • Vidga min läsning något och försöka läsa mer böcker från andra kulturer och världsdelar. Jag vill i alla fall läsa något Brasilianskt eftersom det är temat för årets bokmässa.
 • Minska mina olästa böcker - eller i alla fall läsa dem som står i hyllan. Hur ska jag klara detta. Jo genom att belöna mig själv. När jag läst alla olästa böcker på en hylla i bokhyllan så får jag köpa mig en eller två böcker som belöning. Mina hyllor har allt från två olästa böcker till 15. Så ibland kan det bli en lätt belöning, ibland får jag kämpa lite mer för att klara detta. Kanske kan gå.
Jag tror jag nöjer mig där med mina bokliga löften. Bloggmässigt ska jag försöka vara bättre på att kommentera hos andra. Och så är det Bokmässans Community som gäller. Mer om det en annan gång.

Happy Reading 2014 till mig!

4 kommentarer:

 1. Bättre att sätta upp lagom med löften så man klarar dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker jag med. Det ska fortfarande vara roligt att läsa och det blir det inte med för många måsten.

   Radera
 2. Allt brukar gå åt skogen om jag ska lova saker, men om jag sätter mål och har förhoppningar i kombination med ett gäng listor så brukar det gå bättre. Hoppas vi båda lyckas över all förväntan :)

  SvaraRadera