2014-04-11

Bokbloggsjerka 11 - 14 april

jerka11Fredag = helg = bokbloggsjerka hos Annika. Det där med helg blir väl lite si så där men jerkan ska jag definitivt knåpa ihop ett snabbt svar kring.

Detta svaret skulle jag vilja beskriva lite som att man aldrig har några kläder att ta på sig trots att garderoben är full bara det att vi omsätter det i böcker. Och ja, detta är hos mig ett vanligt fenomen hemma hos mig, framför allt när jag har läst ut en riktigt bra bok. Då går jag länge och klämmer och känner och plockar ut böcker ur bokhyllan. Kanske läser en eller två sidor i boken och sedan sätter tillbaka den. Det är de där gångerna då jag har ett extremt läsbehov men det finn helt enkelt ingenting som lockar. Lösningen på problemen brukar vara att plocka upp random bok - gärna ganska tunn eller väldigt lättläst och småläsa lite i den bara för att låta tiden gå. Sen går man och lägger sig tidigt så är problemet för det mesta löst till dagen efter. Ofta är det då inte den där random boken som lockar utan något helt annat. Då har jag helt plötsligt massor som lockar till läsning igen. Så svaret är egentligen att ge det lite tid och sysselsätta sig med något annat (annan läsning) så länge. Ljudböcker kan också fungera.

26 kommentarer:

 1. Sant, sant. Och när man väl börjat på en bok brukar den visa sig vara mer intressant än man trodde innan. Jag kan bli osugen på böcker med tråkiga omslag, men så när jag väl satt igång är de toppenbra inuti. Typ gamla klassiker i intetsägande bruna band...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är i och för sig sådan att jag älskar intetsägande bruna band men jag håller med dig precis i övrigt. Tråkiga omslag är tråkiga...innan man börjar läsa dem.

   Radera
 2. Jag tror inte det hänt mig, vare sig med kläder eller böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det händer mig ofta... tyvärr. Lever efter principen att gräset är grönare på andra sidan.

   Radera
 3. Att lägga undan en riktigt bra bok som man just läst och sedan ta fram en ny direkt kan vara lite jobbigt. Man är fortfarande kvar i den gamla boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är man men samtidigt vill man ha mer. Lässuget då beror ofta inte på att man vill läsa något nytt utan man vill läsa om det man precis har klarat av.

   Radera
 4. Det där garderobfenomenet är väldigt vanligt hos mig..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt. Sambon här hemma håller på att bli galen på mig. Med böckerna händer det som tur väl är inte riktigt lika ofta.

   Radera
 5. När jag har läst en extremt bra bok så måste jag också vänta lite. Och sen gärna plocka upp en bok i en helt annan genre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det brukar vara lösningen. Men som sagt, det är ofta då som absolut ingenting duger.

   Radera
 6. Garderobfenomenet händer mer ofta för mig än vad det gör med böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska jag vara ärlig så är det väl så för mig också men det betyder inte att det inte händer.

   Radera
 7. Bra jämförelse det där med garderoben. Precis så är det.

  SvaraRadera
 8. Haha vilken bra liknelse!! :) Jo är nog bäst att vänta ut det om man inte kan dra igång det med något lättläst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det brukar vara lösningen. För mig brukar det dessutom inte ta så lång tid. Någon dag på sin höjd sen hittar jag alltid något. Sen kan det ju vara precis tvärt om också, man läser en bok men vill ha allt annat.

   Radera
 9. Jag har nog mer böcker än kläder faktiskt så jag känner inte igen mig i det.
  Noveller kan man läsa, de är korta och bra.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte stormförtjust i noveller så det fungerar tyvärr inte på mig. En serietidning kanske kan fungera eller att plocka upp någon gammal goding, typ Harry Potter.

   Radera
 10. Att göra något annat emellan hjälper alltid.

  SvaraRadera
 11. Bra böcker, och filmer, behöver lite tid att efterarbetas...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så egentligen är man bara dum som försöker kasta sig in i något nytt.

   Radera
 12. Du beskriver problematiken väldigt bra. Ska testa ditt tips nästa gång problemet uppstår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det så får du se om det fungerar.

   Radera
 13. Med mina kläder är det aldrig nått problem, jag hittar alltid nått som funkar. Jag har inte alltid lust på alla böcker i min hylla, men vanligtvis brukar det åtminstone finnas mins en som lockar mig. Bara inte just nu, eftersom jag har utmattningsdepression...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det helt enkelt ingenting som funkar. Hoppas det bli bättre för dig snart.

   Radera