2015-07-01

#läsro

Ingredienser till underbar läsro:

 • Tid - Oavsett vad du vill läsa så är tid det absolut viktigaste för läsro. Vissa klarar av att få läsro under en kortare stund, till exempel en matrast. Själv är jag beroende av en längre tidsrymd för att få den ultimata ron.
 • Lektyr - Eller med ett annat ord bok. Utan detta, det bästa av påfund så går det inte att få till någon bra lässtund. Ultimat är dessutom om det är en väldigt fängslande berättelse som får dig att glömma verkligheten.
 • Ergonomi - En skön ställning är väldigt viktigt för läsron. Personligen föredrar jag en sittande ställning, gärna ganska så mjuk och ett bra stöd för ryggen, till exempel en väldigt bra läsfåtölj.
 • Ljud - En lagom mängd av bakgrundsljud är att föredra. En tv som är igång i ett annat rum, där man också kan höra att någon befinner sig. Men ljud som finns i samma rum där läsandet ska utföras är inte att föredra.
 • Förtäring - Väldigt väsentligt för läsron är att ha något att dricka vid sidan om sig. Allra helst en varm dryck i form av te.
 • Tidpunkt - Bästa tidpunkten för läsning är väldigt olika från läsare till läsare. Men kvälltid är absolut att föredra då man känner att alla måsten är gjorda.
"You can never get a cup of tea large enough or a book long enough to suit me." ~ C.S. Lewis

Detta är ett inlägg i #sommarlovmedkulturkollo

4 kommentarer:

 1. Härlig lista med alla de rätta "ingredienserna" för att få perfekt läsro!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tackar. Ibland sammanfaller universum och ger en perfekta förutsättningar för läsning.

   Radera