2015-10-13

Nostalgi och barndom

Av någon anledning hittade jag till biblioteket idag. Jag kan inte alls förstå varför det hände. Jag kom i alla fall hem med några riktiga gamla klassiska barnböcker. Just nu har jag dille på Elsa Beskow. Samlar på de fina muggarna med hennes motiv och kom på mig själv att undra vilka böcker av henne som jag egentligen läst. Tomtebobarnen har jag läst, massor av gånger och älskar. Likaså Hattstugan! Sen kommer jag ihåg några favoriter från barndomen, bland annat Solägget och Resan till landet Längesen.
Så mitt mission på biblioteket idag var helt enkelt att låna hem några av Elsa Beskows böcker. Så ikväll har jag roat mig med att läsa Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin samt Årets saga. Mest njuter jag av bilderna. Mer tänker jag inte säga här för jag tänker ge mig på att skriva lite minirecensioner när jag har läst ytterligare några böcker. För några till fick följa med mig hem.


2 kommentarer:

  1. Bilderna är ju verkligen fins i den boken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar dem. Jag kan sitta och titta hur länge som helst. Ja egentligen på alla hennes illustrationer som är så vackra.

      Radera