2015-10-23

Änglafall av Susan EeUndergången för människorna verkar ha kommit. Apokalypsen! Och det är änglarnas fel. De har invaderat jorden och människor tvingas fly för dessa överlägsna varelser som inte alls är så trevliga som man skulle kunna tro. Penryn och hennes syster och mamma ska precis ge sig till att fly. Men tyvärr hinner de inte så långt förrän en ängel faller till marken framför dem. Ängeln är jagad av andra av hans sort och de övermannar honom och skär av hans vingar. Av en ren impuls lägger sig Penryn i och det resulterar att hennes lillasyster kidnappas av änglarna.
Nu måste hon knyta förbund med ängeln utan vingar - Raffe. Allt för att rädda sin lillasyster. Raffe i sin tur vill väldigt gärna ha hjälp med att få fast sina vingar igen.

Änglafall

Intresset från min sida vad gäller den här boken var faktiskt ganska så lågt till en början. Jag hade läst positiva saker om den och var kanske lite, lite nyfiken - men inte riktigt så nyfiken så att jag var tvungen att läsa boken. Nu däremot är jag tvungen att läsa fortsättningen och det gärna ganska så fort. Ibland är det tur att det trillar ner otippade böcker i brevlådan. Det är tur att man börjar läsa dem. För det blir ju faktiskt lite älsk av det.
Jag tycker att boken är riktigt bra från början till slut. Boken håller ett högt tempo, och hela tiden bjuds man på nya händelser och svårigheter. Det är inte en sockersöt berättelse om ungdomskärlek som man skulle kunna tror, även om det definitivt finns moment av det. Istället är det en överlevnadshistoria. Det är kanske inte en bok med så värst stort djup i sig och visst kanske det finns en del brister här och där om man väljer att analysera det hela lite djupare. Men det vill inte jag göra. För jag vill leva i den där känslan av att ha hittat en bok som slukade mig fullständigt.
Dessutom ställer den ju saker och ting lite på sin spets. Änglar ska väl vara snälla??? Och så en varning till alla som läser boken. Vilken cliffhanger till slut säger jag bara. Måste ha del två...Modernista skynda er och översett den också.

3 anledningar till varför Änglafall är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Jag gillar det faktum att de änglar som figurerar i boken är i många fall de änglar som vi är bekanta med sedan en annan bok - nämligen Bibeln. Det är Gabriel, Michael, Uriel och givetvis Rafael. Jag gillar det...

2. Humorn dyker fram på sina ställen och även om den inte finns där fullt ut så kan man ana den ibland. Bland annat tycker jag att på något sätt så blir Penryns mamma som lider av vanföreställningar och gärna pratar i tungor, blir ganska så rolig på ett väldigt sorgligt sätt. Och så älskar jag det faktum att en ängel kan vara agnostiker. Underbart!

3. Att man kan ana den där kärleken lite grann emot slutet. Jag gillar ju att läsa om ungdomskärlek ibland och här får jag precis lagom mycket tycker jag. Lagom till slutet dessutom....

Änglafall får 4+/5 i betyg av mig. En väldigt, väldigt stark fyra.

Tack Modernista för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

2 kommentarer:

 1. Jag tyckte också denna var ruskigt bra! Längtar efter fortsättningen. Visst skulle det komma fler?
  Kram Cissi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att det finns två till på engelska och jag hoppas verkligen att de fortsätter att översätta serien.

   Radera