2016-12-11

En smakebit på søndag: De bortglömdaDet har inte direkt varit en underbar natt här hemma - men det betyder å andra sidan att det blev väldigt lugnt nu så då tänkte jag passa på att blogga och kanske till och med läsa. Faktum är att jag faktiskt de senaste dagarna kommit igång lite med läsningen igen och igår eftermiddag fick jag faktiskt ungefär 70 sidor lästa och det känns som en väldigt stor bedrift. Därför tänker jag bjuda er på en liten smakbit ur boken jag läser för tillfället vilket är De bortglömda av David Baldacci. Fler smakbitar hittas som vanligt hos Mari på Flukten fra virkeligheten.

Bokens handling är ännu lite oklar för mig precis som jag vill ha det. Den handlar i alla fall om militärpolisen John Puller och han har rest till Florida för att träffa sin faster. Fastern har precis skrivit ett brev till Johns far där hon ber John komma ner till henne för att hjälpa henne med en sak. Väl på plats i Florida upptäcker John att fastern är död och polisen är säkra på att det är en olycka som skett.

Min smakbit kommer från sida 59.

Bildresultat för de bortglömdaPolisstationen i Paradise låg två kvarter från stranden, i ett tvåvåningshus av sten med gipsstuckatur. Stationen hade orangegult terrakottatak och ett par palmer på framsidan. Den låg bredvid ett Ritz Carlton-hotell och såg snarare ut som en country club än ett ställe dit poliser begav sig för att få sina patrulleringsuppdrag och bilar innan de gav sig ut på jakt efter brottslingar.
"Var det för att hålla uppsikt över den kriminella elementen som ni placerade stationen där brottsligheten är som värst?" sa Puller till Hooper när han steg ur polisbilen och såg sig omkring.

10 kommentarer:

 1. Baldacci har jag inte läst något av, men har tänkt läsa något av honom någon gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker jättemycket om honom som författare. Som tur är så är han produktiv för även om jag säkert läst 20 böcker av honom så finns det titlar kvar att upptäcka.

   Radera
 2. Tack för smakbiten! Jag har inte heller läst något av Baldacci men det borde jag kanske göra någon gång....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker absolut att du ska ge honom en chans. Lättlästa och väl genomtänkta action-/deckarböcker, vad mer kan man begära :P

   Radera
 3. Jeg liker bøkene til Baldacci. Han er en fin forfatter :-) Ha en riktig fin tredje søndag i advent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker också att han är en riktigt bra författare. Han är en sådan där författare som jag återvänder till om och om igen och blir ytterst sällan besviken.

   Radera
 4. har inte läst något av denne otroligt produktive författare. tack för en intressant smakebit!

  SvaraRadera
 5. Jag har bara läst en bok av Baldacci, som jag kanske inte gillade jättemycket. Så naturligtvis köpte jag en bok till, som jag inte har läst än :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att man måste göra så. Vanlig enkel logik för en bokälskare.

   Radera