2017-04-01

Sammanfattning av marsJag satte som mål för månaden att jag skulle läsa 5 tegelstenar. Av de fem jag satte som mål läste jag tre, påbörjade den fjärde (Begravningsplatsen i Prag) men la undan på grund av snark och kollade även in den femte (The Mad Ship) men klarade inte av ljudboksuppläsningen. Utöver de tre avklarade tog jag tag i femte delen av Sagan om is och eld så i slutänden blev det 4 tegelstenar. Sen på slutet av månaden blev det lite annat också för då var jag lite tegelstensmätt och behövde dessutom avverka lite recensionsexemplar. Sammanlagt har jag läst 12 böcker och det är jag mer än nöjd med.

Dessa böcker blev lästa/lyssnade på:

Tjejerna på höjdenÖga för öga, tand för tand

Som ni kanske märker så har jag för en gångs skull varit extremt duktig på att recensera alla böckerna jag har läst den här månaden. Det brukar ju vara lite si och så med det, men denna månaden gav jag mig f*n på att jag skulle göra det. Så jag ber om ursäkt över att det enbart har varit recensioner på bloggen den senaste veckan. Nästa vecka ska jag försöka få med lite andra inlägg också.
Och så tänkte jag ju utse månadens bästa bok. Jag har läst en del ganska så jättebra böcker men det är ändå Drakarnas dans som mest lever kvar i mitt medvetna så jag får nog ta och ranka den högst. Katedralen vid havet är absolut inte långt efter.

Sammanfattning utifrån mina litterära mål:
 • Mitt nya Goodreadsmål är satt till 100 böcker och jag har hittills läst 63. Här ligger jag mer än bra till efter tre månader.
 • Mitt mål är att hålla bokköpandet nere och ännu har jag inte köpt mig själv en endaste bok under 2017. Klapp på axeln. Men 7 recex har trillat in den här månaden. Plus att 6 av dem är lästa och att jag faktiskt inte frågat efter ett enda av dem.
 • Innan den här månade var antalet hyllvärmare nere i 75. Det borde vara 70 böcker kvar nu då efter den här månaden om jag har räknat rätt. Orkar inte kontrollräkna. Kommer nog däremot plocka bort några enstaka böcker ur bokhyllan som jag inser att jag förmodligen aldrig kommer att läsa. Men det får komma med i nästa månads statistik.
 • 3x3 utmaningen. Har inte läst något i denna utmaning under månaden, men jag ligger ändå riktigt bra till då jag bara har tre böcker kvar att läsa i år.

9 kommentarer:

 1. Oj, vilken läsning! Bara tanken att läsa så många tegelstenar samma månad skulle jag aldrig våga mig på! Katedralen vid havet och Hela Kakan har jag också läst. Ja, inte nu i mars då. Och väldigt imponerande att du inte köpt någon bok. Jag har köpt alldeles för många men ibland har jag svårt att låta bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trixet med tegelstenarna är att lyssna på dem också. Det gör det hela lite mera skrämmande. Jag gillar ju för det mesta tegelstenar så jag vet inte varför jag skjuter på det. Men så nöjd med att ha klarat av några nu.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Wow, ser ut att ha varit en riktigt bra månad. Tyckte också mycket om Katedralen vid havet när jag läste den för några år sedan. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, riktigt nöjd med min månad är jag. Ildefonso Falcones är en riktigt bra författare verkligen. Nu vill jag läsa Fatimas hand.

   Radera
 3. Ser ut som många trevliga böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. DEt var det verkligen. Över förväntan.

   Radera
 4. Fantastiskt att hinna med så många böcker när flera av dem dessutom är tegelstenar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fördelen med Storytel är att man kan dra upp hastigheten när man lyssnar. Det underlättar ju helt klart.

   Radera