2017-04-11

Veckans utmaning: En utmaning i tiden

Bildresultat för Visitörerna

Den här veckan är det tid som diskuteras på Kulturkollo och jag tänkte delta i veckans utmaning.

Vilken är din bästa bok, film, tavla eller tv-serie som på något sätt behandlar temat tid?

Över lag så gillar jag ju historiska böcker och de har ju onekligen en massa med tid att göra. Men när det där med tidsreseelementet kommer in så blir det lite extra bra. När olika kulturer och seder krockar. Så därför kommer mitt svar på frågan involvera tidsresor. Och inte av den maskinella sorten utan när natur och magi får samverka för att resorna ska ske. Mitt val blir Främlingen av Diana Gabaldon. Jag har ännu inte läst hela serien men jag älskar de första böckerna om Jamie och Clare. Även tv-serien är riktigt bra gjord.

Som en lite bubblare vill jag nämna en film också, nämligen den franska filmen Visitörerna som är sådär lite lagom smårolig. Den handlar om en riddare och hans väpnare som hamnar i modern tid. Det är inte helt lätt att anpassa sig till bilar och toalett och andra nymodigheter. Fransmännen är duktiga på det där med humor. Bilden ovan är för övrigt från filmen.


10 kommentarer:

 1. Tack för tipsen! Gillar historiska romaner, även franska filmer :-).

  SvaraRadera
 2. Jag har vissa funderingar på att fortsätta läsa Outlander-serien, men jag kan inte påstå att jag blev helt såld på Främlingen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tokälskade ju Främlingen, både gång ett och två. Fortsättningen är också bra även om jag kanske inte var fullt så blown-away av den.

   Radera
 3. Filmen är nog något för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker absolut du ska se den när tid finnes.

   Radera
 4. Visitörerna är underbar. Jean Reno kan vara rolig.

  SvaraRadera
 5. Visitörerna, den hade jag glömt! Vill minnas att jag tyckte den var kul när jag såg den :-) Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera