2017-07-20

Helgfrågan v. 29

Det där med recensioner alltså. Hur ska man hinna recensera allt man läser? I alla fall är det vad Mia undrar om i Helgfrågan den här veckan.


Jag är dålig på att recensera allt jag läser. Det blir liksom så att jag prioriterar läsningen och då räcker helt enkelt inte tiden till riktigt. Precis som Mia beskriver i sin fråga så kan det bli högvis med böcker som det ska skrivas om och det varken vill eller orkar jag skriva om. Och så kan jag villigt erkänna att minnet tryter en aning. Jag minns helt enkelt inte så mycket från den understa boken och jag är inte sådan att jag skriver anteckningar medans jag läser. De böcker jag däremot är noga med att recensera och det oftast så fort jag har läst boken i fråga är givetvis recensionsexemplaren. Sen brukar jag också försöka skriva om de där böckerna som jag tycker lite extra mycket om, eller som är raka motsatsen.
Jag har inte dåligt samvete över detta. Bloggen är först och främst till för mig och vill jag inte skriva en recension så är det upp till mig att försöka fylla bloggen med annat. Däremot kan jag ibland tycka att det går lite väl långt mellan recensionerna och det känns lite konstigt. Personligen vill jag inte bara ha recensioner heller. Det gäller helt enkelt att hitta en balans.
Med detta sagt så ska jag trots allt försöka skriva ett gäng recensioner som väntar på att skrivas. I helgen förhoppningsvis. Någon bok måste jag skriva om, någon vill jag skriva om och sen finns där ett gäng som vi helt enkelt få se.

20 kommentarer:

 1. Men va skönt att någon är lite som jag och kan ha en och annan hög med obloggade böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är mer regel än undantag att de läggs på hög här hemma.

   Radera
 2. Jag bloggar inte heller om alla böcker jag läser. Jag tar recexen och de andra får hänga med om jag hinner. Annars får de bara stå med på läst-listan. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis som för mig då. Det finns helt enkelt inte tid för mig att skriva om precis alla böcker jag läser.

   Radera
 3. Rec ex förpliktigar nog. Jag får inga (har heller aldrig bett om några) och det är rätt skönt tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst förpliktar rec exen men samtidigt tycker jag oftast att det är roligt.

   Radera
 4. Det är ju det som är det fina i kråksången, på sin egen blogg gör man som man själv vill :) En liten fristad i alla måsten och borden.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det är svårt att hitta en balans på bloggen, det är ju en bokblogg och då blir det mest recensioner, jag har lite dålig fantasi för att komma på vad jag mer ska fylla ut med. Men är nog för att jag har mitt hundtränande också som en väldigt stor hobby.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gäller det att hitta en balans. Jag skriver om allt som dykter upp i mitt huvud som är bokrelaterat.

   Radera
 6. Jag gillar när bokbloggarna är en blandning av böcker och annat. Det är extra roligt att få känna personen bakom bloggen, tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det håller jag med dig om. Helt ärligt så är det inte recensioner av böcker jag läser först och främst. Där kollar jag mest betyget. Men det är roligt att läsa om vad personen bakom, precis som du skriver.

   Radera
 7. I bland vill jag hellre läsa än att skriva recensioner..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det prioriteras ganska så ofta här hemma också.

   Radera
 8. Jag skriver anteckningar precis efteråt för att minnas. Men så har jag ambitionen att skriva om alla böcker, trots att man ju inte måste.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där att skriva ner lite småtankar precis efteråt är egentligen ganska så klokt. Ofta krävs det ju inte så mycket heller utan bara lite stödord.

   Radera
 9. om jag inte bloggar direkt om en bok antecknar jag. en och annan bok läser jag utan att blogga om den. men eftersom min blogg är en läsdagbok bloggar jag om nästa alla böcker jag läser

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju helt beroende på vad man har för syfte med sin blogg. För mig är det mer en rolig plattform att prata om böcker med andra än en renodlad läsdagbok.

   Radera
 10. Läsandet är prio ett även för mig. Men försöker blogga om böcker så fort som möjligt .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ultimata är ju att göra det med en gång. Lätt att glömma annars. Framför allt när man läser många böcker under kort tid.

   Radera