2017-07-03

Top dogg av Jens LapidusTeddy och Emelie har undvikit varandra sedan de var mitt i härvan med den försvunna Mats Emanuelsson. Men nu verkar nätverket med pedofiler vara i farten igen och Teddy och Emelie tvingas samarbeta igen. Det är dags att gräva djupt i den undre världen. 

Top dogg

Alltså, jag tror på riktigt att jag har hittat en ny favoritförfattare när det kommer till hårdkokta deckare. Detta är tredje boken av Jens Lapidus jag läser och jag tycker nästan att det bara blir bättre och bättre. Det finns mycket att gilla; tempot, det ganska avskalade språket, handlingens olika twistar, karaktärerna. Ja mycket helt enkelt.
Det jag kanske allra mest gillar är bokens alla kontraster. Vi rör oss från den undre världen i Södertälje och Stockholm till de riktigt rikas kvarter och deras advokater. Gemensamt är att allt är ruttet och den så kallade slummen är inte alls värre än överklassens brott, även om det är de som syns.
Samtidigt gillar jag hur Teddys och Emelies relation framskrider. Den har jag lite väntat på i de två tidigare böckerna. Det har var en sådan där relation som man faktiskt inte vet riktigt vart åt den är på väg, men där man gärna får hoppas och tycka. Samtidigt tar relationen inte för stor plats i boken. Den är av underordnad betydelse, men påverkar ändå mycket varför de gör som de gör. Sådant gillar jag.

Top dogg får 4+/5 i betyg av mig.

Tack Wahsltröm & Widstrand för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

2 kommentarer:

  1. Jag har bara läst Snabba cash-serien och den gillade jag på riktigt, speciellt sista boken. Den här serien har jag inte börjat läsa än, men jag har de två första delarna redo :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att jag får se till att läsa Snabba cash även om jag inte hade tänkt det från början. Men det är ju tur att man kan ändra sig.

      Radera