2017-09-12

Veckans topplista: Bokomslag på temat blått

Veckans topplista

Blått är en fin färg. Kanske inte så fint som grönt men ändå så är det en färg som ligger i topp för mig. Det syns också i bokhyllorna att det verkar vara fler än jag som gillar blått för det finns många fina, bra böcker med blått omslag i hyllan. Här kommer ett litet urval som jag har valt delvis på deras fina blåa nyans, deras innehåll eller helt enkelt bara för att jag kanske inte tipsat tillräckligt om just den boken.

1. Peter Pan av J. M Berrie - en riktigt klassiker om pojken som inte ville bli stor. Här i ett väldigt fins omslag av Puffin.

2. Himlakroppar av Eleanor Catton - en riktig bjässe till bok som är så snygg. Innehållet är också snyggt, framför allt om man väljer att kolla till hur boken är uppbyggd. I korthet handlar den om ett mysterium på Nya Zeeland under guldrushen där.

3. Beyond the Kingdoms är fjärde boken av Chris Colfer om The Land of Stories. Tvillingarna Alex och Connor hamnar i en parallell sagovärld och får vara med om en massa sagoäventyr. Så bra böcker men jag rekommenderar er givetvis att börja med första boken The Wishing Spell.

4. Undret av R.J Palacio är om jag inte har helt fel för mig aktuell som film med bland annat Julia Roberts och det väldigt snart. Den handlar i alla fall om en liten pojke som har ett väldigt speciellt ansikte och som för första gången ska börja skolan och vistas utanför hemmet. Fin bok på både utsidan och insidan.

5. Bitterblue av Kristin Cashore - Sista delen i en serie i och för sig men ändå en relativt fristående bok. En riktigt bra fantasybok som jag tyvärr dock har glömt en del av handlingen av. Men bra minns jag i alla fall att den var och att den handlade om en flicka som får ta över riket efter hennes onda far. Typ så i alla fall.

Bildresultat för peter pan puffinBildresultat för himlakroppar cattonBildresultat för beyond the kingdomsBildresultat för undretBildresultat för bitterblue

Det här är ett inlägg i serien Veckans topplista som Johanna på Johannas deckarhörna håller i. Rekommenderar er att spana in hennes blogg för fler blå böcker eller bara lite allmänt toppenbra boktipsande.

26 kommentarer:

 1. Jag rekommenderar dem varmt. De är alla läsvärda.

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Jag håller med dig. Älskar den blåturkosa färgen.

   Radera
 3. Peter Pan och Catton särskilt vackra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är helt klart två riktigt snygga böcker som kan ha råkat hamna i min bokhylla just av den anledningen. Tur att de är bra också.

   Radera
 4. Oj, en sån fin Peter Pan -bok har jag aldrig sett förr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns en hel serie med liknande omslag som jag tror heter Puffin classics. Vill ha allihopa.

   Radera
 5. Måste verkligen ta mig samman och läsa Himlakroppar, bara det att den utspelar sig på Nya Zeeland gör den till ett måste för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det där med Nya Zeeland gör absolut att man vill läsa. Den är dock lite skrämmande att ta sig an eftersom den är så bombens tjock. Men det är den värd när man väl läst den.

   Radera
 6. Vacker version av Peter Pan! Blir nyfiken på the land of stories och älskade De utvalda serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Land of Stories kan jag varmt rekommendera. En lättsam, humoristisk, spännande och underhållande blandning av de där klassiska sagorna som vi alla har hört.

   Radera
 7. Himlakroppar har jag faktiskt i hyllan :)

  SvaraRadera
 8. Så fina omslag. Christin Cashores serie var jättebra. Under står bland mina olästa böcker. Vill läsa den snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade verkligen Cashores serie och det kanske är läge att läsa om den snart. Tror dessutom hon har släppt en ny bok nyligen och den får jag nog spana in.
   Under tycker jag du ska försöka ta och läsa snart. En riktigt bra och tankvärd bok.

   Radera
 9. Jättefina! Peter Pan är ju himla läcker. Grönt får vi ta en annan tisdag 😉

  SvaraRadera
 10. Verkligen fina. Jag har inte läst någon av dem, och hade förvånansvärt få blå böcker i mina bokhyllor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är konstigt det där med färgerna, jag har nog en majoritet med blåa böcker förutom de klassiska vita/svarta.

   Radera
 11. Peter pan hade verkligen ett fint omslag!

  SvaraRadera
 12. Himlakroppar är verkligen fin, men tjockleken på den boken har avskräckt mig!

  SvaraRadera