2017-09-06

Helgeandsmordet av Jan Måstensson

En dag kommer Viveka Berger in i Johan Homans antikvitetsaffär. Hon har en tavla med sig, men hon vill inte ha den värderad utan istället vill hon ha hjälp av Homan att fundera ut hur hon ibland kan se sig själv ligga död på tavlan. Är den sköna Viveka sanningsenlig eller behöver hon psykologisk hjälp. Det blir det upp till Homan att reda ut.

Helgeandsmordet (e-bok)

Jag har länge hört talas om Mårtensson som författare, men av någon anledning gick det mig lite förbi vilken typ av böcker han skriver. Deckare hade jag för all del förstått, men inte att det skulle vara av den där mystypen ala Chrisite. Det hade jag missat. Så efter att ha läst min första Homan-deckare kan jag konstatera att jag absolut kommer läsa fler och det förmodligen ganska så snart. Sen kan det ju hända att det här borde vara perfekta böcker att hålla ögonen öppna efter på loppisar och secondhander.

Som ni kanske förstå så tycker jag otroligt mycket om boken. Jag gillar egentligen allt med den. Karaktärerna som man lär känna lite sådär lagom mycket på ytan. Homan själv gillar jag givetvis alldeles extra, hans smått ironiska filosoferande om allt från vin till kvinnor och antikviteter. Hur mysig som helst. Att han sen kanske lite väl slumpartat lyckas lösa mysteriets gåta gör inte så där värst mycket.

Helgeandsmordet får 4/5 i betyg av mig.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.
Jag har lyssnat på den via Storytel.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jag blev väldigt positivt överraskad. Kommer absolut att försöka läsa fler böcker i serien snart.

      Radera