2013-02-25

Lite som att svära i kyrkan...

... men nej, Stephen King verkar inte vara någonting för mig.
På loppis för ett tag sedan plockada jag upp Drakens ögon av tidigare nämnda författare, dels för att den inte var så extremt tjock som han böcker brukar vara, dels för att jag trodde den skulle handla om en drake och dels för att den var så vackert illustrerad och dessutom verkade vara skriven i sagoform.

Nog är den skriven i sagoform, eller i alla fall i någon form av berättande. Den är skriven utifrån berättaren som berättar högt för oss vad som händer (tror jag i alla fall), och det kunde väl kanske vara rätt trevlig och passa till en saga om drakar. Men vad håller han liksom på med när han skriver. Behöver man upprepa sig tusen och en gånger - gå framåt i historien för att sen helt plötsligt backa tillbaka 20 sidor och ta alltihopa igen.

Sen är det ju inte heller en saga om drakar även om jag kopplar namnet på boken. Det är istället en historia om pojken Peter som ska bli kung. Men hela kungariket luras till att tro att Peter har mördat sin far kungen. I själva verket är den onda trollkarlen Flagg inblandad. Halva boken handlar sedan om hur Peter ska försöka fly och då nämns ett antal gånger ett visst antal servietter.

Nej det här var verkligen inte en bok för mig även om det verkade lovand på utsidan. Drakar i titlen är tydligen inte en skriven succé - även om författaren råkat heta Stephen King.

4 kommentarer:

 1. Nej, nej, nej, Drakens ögon är så långt från Stephen King som man kan komma. Jag hoppas detta inte är vad du grundar ditt (o)gillande av King :)

  Om du inte läst Flickan som älskade Tom Gordon (endast 215 sidor), Lida (352 sidor), Dolores Claiborne (284 sidor) eller Signal (349 sidor) så rekommenderar jag någon av dem i stället. De har alla fått 4,5 i betyg av mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flickan som älskade Tom Gordon har jag ett svagt minne av att jag läste i tonåren utan att tokgilla, tyckte mest den var lustig. Kan kanske prova något av dina tips om jag kommer över någon av dem lite billigt. Tips är alltid tacksamt.

   Radera
 2. Christine, mardrömmar och marathonmannen är också kanonbra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra med så många tips. Jag märker att jag måste ge honom en chans till.

   Radera