2017-03-30

2 x Mats AhlstedtNär inget annat återstår
Bildresultat för när inget annat återstårEn natt ringer det på Sandra Guthlins dörr. Utanför står en ung hysterisk man som hävdar att han är hennes kusin, en kusin som hon aldrig någonsin hört talas om. Dagen efter hittar hon honom död på sitt vindsförråd. Detta blir det första fallet som Ella Werner får jobba med när hon börjar på Göteborgspolisen som deras profilerare. Det är ett fall som verkar innehålla ett botemedel mot Alzheimers.

Den här boken är min första kontakt med Mats Ahlstedt och egentligen började jag bara läsa den eftersom jag fick bok två i serien som recensionsexemplar och då måste man ju börja med första delen. Det var också en helt okej bok enligt mig. Jag gillar miljöerna den utspelar sig i och den får mig definitivt att längta efter sommaren. Däremot så fastnar jag inte riktigt i mordgåtan. Det går relativt enkelt att lista ut vartåt det lutar. Men gärningsmannen/kvinnan är för mig en gåta ända en i slutet och det är positivt även om det kanske var lite väl otippat för min del.

När inget annat återstår får 3/5 i betyg av mig

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon


Öga för öga, tand för tand
Bildresultat för när inget annat återstårElla Werner får ett meddelande som är undertecknat L. Ett i hennes ögon ganska så hotfullt meddelande som får henne att tänka på sin döda man vid namn Leonard. Samtidigt exploderar en bilbomd i stan och mannen som dör i explosionen får henne att dra vissa paralleller till en rättegång som hennes man var inblandad i. Ella vill föra utredningen åt ett håll, polisledningen ett annat.

Den här boken tycker jag bättre om. Spänningen är högra och jag personligen lockas mer av den typen av deckargåta som berörs i den här boken. Ella är verkligen en karaktär som vågar gå sina egna vägar och jag tycker väldigt mycket om henne. Hon är tuff och självständig och vågar vara obekväm. Hon blir lite av en kvinna i den ganska typiska manliga stereotypen som man då och då stöter på i olika deckare och som jag då har ganska svårt för. Nu görs det något nytt och då funkar det utmärkt för mig.
Det jag har lite emot i den här boken är vissa trådändar som jag tycker lämnas lite väl öppna mot slutet. Jag vill veta mer men det känns som om alla andra är färdiga med historien där och då....

Öga för öga, tand för tand får 4/5 i betyg av mig.

Tack Bokfabriken för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar