2017-03-09

Barnbokstorsdag: Recension IsportenJamina har aldrig frusit. Däremot har hon förstått att det inte är helt accepterat av samhället att gå i linne och barfota utomhus när det är vinter. Jamina kan också förutspå väder och även det verkar ju vara något som inte alla kan. Därför väljer hon att ofta vara för sig själv och gå sin egen väg. Till Milo börjar på hennes skola. Milo ställer inga frågor om detta utan accepterar henne precis som hon är och även han verkar ha något annorlunda förmågor.


Bildresultat för isporten mörkt vatten

Den här boken är så himla mysig. Jag hade inga direkta förhoppningar när jag började läsa den, men föll ganska så snabbt för både karaktärer och handling. Boken är ganska stillsam men den berör också ämnen som utanförskap och ensamhet, rätt och fel. Vi får förutom Jamina och Milo lära känna klsassmorfarn som i sig är ett himla bra fenomen, men här har lite extra betydelse.
Det märks ganska så tydligt att det här är första boken i en serien för det är en uppbyggnad för något mer. Vi får reda på att Jamina och Milo ska åka till en annan värld - Islandet. Jag vill genast veta mer om detta land men där får jag tåla mig till nästa berättelse.

Tack Olika förlag för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar