2017-03-31

Drakarnas dans av Geroge R.R Martin

Detta är femte delen i serien Sagan om is och eld så risken för spoilers är ganska så överhängande...I femte delen får vi återigen möta Daenarys Targaryen, Jon Snow och Tyrion Lannister tillsammans med ett gäng andra karaktärer som vi inte fick möta i fjärde boken. Och det är jag så glad för då dessa nämligen är mina favoriter. Framför allt Tyrion.  Vi befinner oss inte heller så mycket i Västerros utan vi utlokaliserar oss till Mereen och till Muren först och främst. Men återigen är det maktspel i mängder. 


Så bra detta är... Jag bara älskar att få befinna mig i den intrikata och spännande värld som Martin har byggt upp, och jag blir bara mer och mer engagerad i historien och karaktärerna. I den här boken märker jag också för första gången en större skillnad från tv-serien. Det är karaktärer som inte har funnits med på tv som nu gör sig påminda. Till exempel är det ju Sansa Stark som gifter sig med den fantastiskt hatvärda karaktärern Ramsey Bolton, medans det i boken är en kompis till henne som blir förklädd till Arya. Tyrion möter heller inte Daenarys vilket jag tycker är synd och väntade på. Det kanske kommer i den efterlängtade sjätte boken när nu den behagar komma.
Jag har serien igenom sagt att jag faktiskt föredrar tv versionen framför boken vilket aldrig brukar hända, men efter denna femte del så är jag faktiskt lite osäker på vad jag ska tycker. De får nog komma på en delad första plats. Och jag är så förälskad....

Drakarnas dans får 5-/5 i betyg av mig. En liten reservation eftersom jag helt enkelt vill ha mer.
Måste tillägga att Harald Leander som läser upp böckerna gör ett utmärk jobb.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig, teveserien har varit fantastisk. Både snyggt gjord och fantastiska skådespelarprestationer. Försvarstalet som Tyrion höll, då reste sig håret på armarna. Nu längtar jag efter både nästa bok och nästa säsong som kommer i juli. Jag har bara läst Drakarnas dans, men skall läsa hela serien från början nu när jag har bättre koll på vilka som är vilka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker verkligen att du ska ta och läsa serien från början för det är den värd, men jag håller med dig om att det är bra att ha sett serien innan man läser den då det definitivt underlättar det där med att hålla koll på karaktärerna.

      Radera