2012-09-09

2 snabba


Det var ett tag sedan jag lyssnade färdigt på Själakistan av Ann Rosman och det var lite dumt att jag inte satte mig och skrev en recension med en gång för tankarna kring boken har börjat avta lite grann. Denna gången ställs i alla fall Karin Adler inför ett problem med ett lik utan huvud. Ett lik som påträffas vid en offersten. Lite senare samma dag hittas ett huvud i en trädgård, ett huvud utan näsa. Hör huvudet och kroppen ihop och varför saknas näsan? Även i denna bok blandas nutid och dåtid och det är en väldigt tragisk berättelse på många plan i grunden. Samtidigt blir boken aldrig tung för det vävs in så mycket om relationer i nutid som lättar upp.
En helt okej bok utan att för den sakens skull kräva för mycket av mig som lyssnare. Jag gillar Ann Rosmans böcker och kommer definitivt ge mig in på del tre av Ann Rosman inom en snar framtid.

I Mitt nya jag av Sophie Kinsella vaknar bokens huvudkaraktär upp på sjukhus och kan inte minnas vad som hänt de senaste tre åren. Förr var hon en underbetald assisten på ett mattföretag, hade sneda tänder och viss övervikt. Nu är hon vacker, med raka tänder och dessutom chef på samma företag. Och gift - med en riktig snygg miljonär. Vad har egentligen hänt? Och varför vill inte hennes vänner prata med henne längre.
En mysig bok som kanske inte får mig att skratta högt som andra Kinsella-böcker jag läst men som jag absolut finner underhållande. Den här typen av böcker är befriande att läsa och jag kommer definitiv läsa mer av Kinsella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar