2012-09-19

Lärarinnan i Villette

Det var ett tag sedan jag lyssnade färdig på Lärarinnan i Villette av Ingrid Hedström. Det var en bok som jag valde av många anledningar, bland annat att jag ville ha något kort och lättsmält, samt att jag hört en del om författaren. Men jag blev faktiskt lite besviken.

Precis som titeln antyder så blir en lärarinna från Villette överkörd. Man funderar först om det var en smitningsolycka men flera vittnen menar att det var med avsikt som hon blev överkörd. Undersökningsdomaren Madam Poirot blir ansvarig för fallet.

Nej. Jag lockas faktiskt inte alls av historien. Politiken är inblandad (brukar inte vara ett gott tecken när det gäller mig), jag lyckas inte lära känna karaktärerna som är väldigt många känns det som. Dessutom blir det aldrig riktigt spännande eller gripande för att jag ska gilla det. Så tyvärr Ingrid Hedström kommer jag nog inte läsa mer av dig.

2 kommentarer:

 1. Tack snälla för ditt tips! Marian Keyes är en av de författare som jag haft i åtanke med den här utmaningen. Många har rekommenderat "Vattenmelonen" men jag ska kolla upp "Är det någon där" också. :D
  Jag ska ta ett par dagar å fundera, och kolla vilka som finns att låna på biblioteket. :)
  Ha en fin dag!
  /Cecilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga problem. Det jag gillar med Marina Keyes är att hon har något mer att säga i många av sina böcker än bara kärlek.

   Radera