2012-09-23

Hemligheten på Chimneys

Jag började lyssna på Hemligheten på Chimneys av Agatha Christie utan att veta ett dyft vad den handlade om. Jag förväntade mig ytterligare en pusseldeckare med antingen Miss Marpel eller Hercule Poirot som löste mordgåtan. Så jag började lyssnandet och väntade på att någon av de ovannämda skulle halka in i handlingen på ett bananskal. Men jag fick vänta förgäves. Ovannämnda personer är nämligen inte med - och ska jag vara ärlig så gjorde det ingenting.

Anthony Cade (en vagabond och sökare av problem) får i uppdrag av en vän att åka till London från Sydafrika för att lämna in ett viktigt manuskript hos en förläggare. Lönen för detta är 1000 pund. Sen får han också ett gäng utpressningsbrev med sig som han ska lämna tillbaka till viss Virginia Revel. Men problemen hopar sig och allt verkar ha någonting med godset Chimneys att göra. Så det är dit Cade beger sig, till på köpet på samma natt som någon blir mördad där.

En bra Christie-deckar som var precis lagom mycket underhållning som vanligt. Och det kändes faktiskt bra att ingen av Marpel eller Poirot var med i handlingen. Desstom var det bra att inte veta något innan jag började lyssna på boken. Hela historien blev till en överraskning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar