2012-10-28

Arvet från Stonehenge

Arvet från StonehengeDet är skönt med en extra timme så här på morgonen, då känns det nämligen inte som om jag legat hela dagen och läst. För det är vad jag gjort här på morgonen, och det i en bok som jag absolut inte kunde lägga ifrån mig.

Arvet från Stonehenge är Sam Christers debut och en mycket bra sådan. Den handlar om mystiska sällskap med anknytning till Stonehenge och allt har sin utgångspunkt i under sommar solståndet och ett självmord av arkeologen, gravplundraren och Nathaniel Chase. Gideon Chase, Nathaniels son åker till sin fars hus och dras med en gång in i mystiska händelser, t ex genom att någon försöker bränna ner huset för att dölja något. Samtidigt sker mystiska mord i grevskapet och en kidnappning som vänder världens ögon mot Stonehenge.

Det här är en mycket bra äventyrsroman som ger lite vibbar till Dan Browns da Vinci koden och Änglar och demoner. Även om den inte håller riktigt samma klass så är tempot högt och fyllt med en mängd spännande händelser. Intrigen är mycket bra. Det är många intriger som vävs samman på ett mycket bra sätt. Där finns också väldigt många karaktärerna, där en del är mycket givande för historien och andra som jag kanske hade klarat mig utan. Det enda som jag har lite att invända på är slutet som blir något abrupt i vissa delar. Dessutom är jag inget fan av bokens väldigt korta kapitel (en halv sida i bland). Hade gärna haft något längre kapitel men jag vande mig efter ett tag i läsningen och det hela flöt på bra.

Slutligen vill jag avsluta med att boken gav ett mycket positivt helhetsintryck och att jag ser fram emot att läsa mer av författaren - gärna med Gideon Chase i fler roller - för fler mystiska och spännande brödraskap har jag absolut inget emot att lära känna.

Tack Bazar förlagför recensionsexemplaret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar