2012-12-07

Bokbloggsjerka 7-10 december

Denna veckan hos Annika:

Finns det någon bok som du på eller annat sätt alltid återvänder till?

Det finns många böcker jag på ett eller annat sätt återvänder till. Är en bok bra ser jag ingen anledning till att låta bli och läsa den igen. Riktiga favoriter kan jag läsa många gånger, t ex Harry Potter, Jane Eyre, Da Vinci koden med mera. Många gånger återvänder jag framför allt genom att lyssna till böckerna. Det är otroligt rogivande att somna till en bok man hört många gånger och som man näst intill kan utantill. Dessutom är det ett sätt att få mig tillbaka till läslusten igen efter en svacka. Kan man boken sen tidigare blir den nämligen lättläst och går därför fort.

12 kommentarer:

 1. Lyssna på en bok igen borde bli som en ny upplevelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir det vissa gånger. Men det gör mig absolut ingetting. Det enda som kan fördräva är om det råkar bli en fruktansvärt tråkig uppläsare.

   Radera
 2. Det där med ljudböcker har jag nu insett, till 100%, inte är något alls för mig. Jag har inte en chans att behålla fokus :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite därför jag många gånger lyssnar på böcker jag redan läst. Underbart att verkligen bara kunna koppla av.

   Radera
 3. Jag har lyssnat på Änglar och Demoner många gånger, det är verkligen som du säger rogivande att somna till en bok man till slut kan nästan utantill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Änglar och demoner ligger nog överst vad gäller bok jag lyssnat på flest gånger. Men det bästa är att jag fortfarande tycker den är bra.

   Radera
 4. Är dålig på det där med att lyssna på böcker. jag läser helst. Synd att man inte läser om fler av alla de fantastiska böcker som finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lite av en balansgång eftersom det också finns så otroligt många böcker som man inte läst och som förmodligen också är precis lika bra.

   Radera
 5. Lyssna på en bok jag redan har läst verkar klart mer lockande än att läsa om den. Bra tips!

  SvaraRadera
 6. Det var ett smart tips - att få tillbaka läslusten. Jag kanske borde testa att läsa om min första bok vid tillfälle. "Da Vinci koden" skulle i sådana fall ligga bra till...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skadar inte att prova och Da Vinic koden är så bra så den botar säkert en lässvacka. Brukar som sagt fungera för mig i alla fall.

   Radera