2012-12-15

From Notting Hill with love...actually

Scarlett är en riktig sucker för filmer. Hon lever ständigt i filmens värld och i alla tråkiga situationer har hon alltid en film på lut som hon kan drömma sig bort i. Det har till och med gått så långt så att hon är övertygad om att det som händer påfilm faktiskt kan hända i verkligheten. Detta är inte hennes nära och kära fullt så övertygade om så hennes pappa, hennes fästman och hennes bästa vän tycker hon ska åka och ta en time out för att reda ut tankarna. Scarlett är inte sen på att nappa, framför allt när tillfället erbjuds att hon kan åka och vara husvakt i Notting Hill. Dessutom har hon bestämt sig för att överbevisa alla, att livet visst kan vara som på film.
Och till en början är allt frid och fröjd - hon lär känna nya människor och hon lär känna Sean Bond (ja han heter faktiskt Bond) som faktiskt påminner henne en hel del om Brad Pitt. Men i längden är inte allt fullt så okomplicerat som det verkar vara i filmer.

Det är en rolig och romantisk bok som Ali McNamara har lyckats få till då hon skrivt From Notting Hill with love...actually. Den är precis så där lagom mycket som jag vill ha när jag plockar upp en chick-litt. Den innehåller kärlek och humor och den förmedlar en känsla av tillfredsställelse hos mig. För det här var precis den typ av bok jag behövde nu när jag läste den. Den hjälpte mig igenom en jobbig vecka på jobbet - så där för stunden när det känns som om det händer alldeles för mycket. Den var också perfekt för tillfället eftersom jag är i efterdyningarna av en rejäl lässvacka, den får mig att vilja läsa mer. Det är precis som att se en film när jag läste boken och framför allt älskar jag alla referenser till filmer som också jag har sett och älskat. Sen måste ju titeln nämnas. Jag älskar titeln - det var den utöver något annat som fick mig att vilja läsa boken - den och det underbara omslaget som jag tycker väldigt mycket om.

Det här är säkerligen en bok som är bra eller fantastisk beroende på vilket humör du befinner dig i. För visst kan det bli väldigt puttinuttigt ibland. Men som sagt. Just nu var den fantastisk och jag har en känsla av att detta är en bok jag kommer plocka upp någon mer gång i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar