2012-12-30

Udda verklighet av Nene Ormes

Udda har konstiga drömmar och har haft så länge hon kan minnas. Det är drömmar om mörka varelser, blod och död. Drömmar där hon många gånger är den jagade. Tillsammans med sin vän Daniel börjar hon fundera kring hur de ska gripa sig an problemet med hennes drömmar. Men då försvinner Daniel och Udda dras in i en jakt för att finna honom, en jakt som öppnar upp ögonen på henne, där hon hamnar i en helt ny värld - de säras värld.

Det här var mitt första försök med en urban fantasy men eftersom boken fått så bra recensioner så tänkte jag ge den en chans när den endå stod på biblioteket och såg vacker ut. Och det har jag absolut inte ångrat. Det var en spännande bok med högt tempo rätt igenom vilket var bra eftersom den inte var så lång. Jag gillade absolut att det var en svensk bok som utspelade sig i Malmö, även om jag inte är så där jättebevandrad i just Malmö så har jag i alla fall varit där.
Det jag saknar lite i boken är en större förståelse för vad de säras värld verkligen är. Jag känner att jag aldrig riktigt fick en bra förklaring till detta. Samtidigt kan jag förstå varför beskrivningen inte är utförligare. Boken är skriven i jag-form och eftersom Udda inte vet så mycket så borde ju faktiskt inte jag heller veta så mycket. Däremot hoppas jag på att jag får lära mig mer när jag plockar upp nästa bok (Särskild) som ligger i bokhyllan i väntan på att bli läst.

Extra plus till det otroligt vackra boken, med svarta sidor. Älskar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar