2015-09-24

Bokmässan dag 1

Så då var torsdagen avklarad. Jag sitter sedan en liten stund på hotellrummet och bara slappar, klappar mina nya böcker lite och är egentligen mest trött och nöjd. Det har varit en väldigt lugn dag för min del. Jag har strosat runt, gått på några seminarier och tittat på folk. Jag har varit väldigt duktig på att inte köpa en massa böcker. Faktum är att jag bara har köpt en bok. Duktig jag är va... Sen har jag i och för sig också köpt fem noveller av Novellix också. Kände att jag behövde läsa Astrid Lindgrens noveller.
Nu kan det ju vara så att jag hade lite flera böcker med mig tillbaka till hotellrummet än den/dem jag köpte. Det anordnades ju ett väldigt trevligt bokbloggarmingel av Kulturskolor idag som jag bevisade.  Väldigt många fina böcker där som jag ändå hade tänkt köpa så det var några som fick följa med hem. Men dagens bästa är ett recensionsexemplar från Bakar.  Fick ett trevligt mail om att jag kunde gå och hämta Gudar och Monster av Laini Taylor i deras monter och frågan är om jag kan hålla mig från att börja läsa den redan ikväll. Det är helt klart höstens mest efterlängtade bok. Och nu är den min....

Några seminarier har jag hunnit med att besöka idag också. Ett om förskollärarkompetens som ärligt talat inte gav mig så där värst mycket. Sen var det ett seminarieprogrammet om Onda styvmödrar i litteraturen. Det handlade mest o  bröderna Grimma och hur de samlade in sagoskatten. Jag älskar som ni kanske vet folksagor och det var väldigt intressant att lyssna på även om just styvmödrar inte nämndes så värst mycket.
Ett montersamtal om högläsning bevisade jag och även om det inte sades något nytt så är det ett intressant ämne som jag säkert skulle kunna skriva ett eget inlägg om någon dag. Något som jag också känner behöver ett eget inlägg är Åldersnoja i barnboksvärlden. Här kan jag skriva mycket så det kommer någon annan gång.

Allra sist lyssnade jag på ett samtal med Johan Salmonella som jag tyckte var väldigt bra. Jag är väldigt nyfiken på att läsa hennes böcker om Tam drakryttRen och även hennes senaste Stjärnstenen. Får jag kanske försöka åtgärda i höst om det går att klämma in bland alla andra böcker.

Så, nu blev det här ett betydligt längre inlägg än vad jag hade räknat med. Det går tydligen ganska så bra att blogga från plattan också. Men skulle det vara så att det är en massa konstiga stavfel eller konstiga böjningar på ord i detta inlägget så ber jag om ursäkt. Ibland går rättstavning in och ändrar av sig själv, men ärligt talat så orkar jag inte läsa om hela texten för att dubbelkolla alltså korrekthet.

4 kommentarer:

 1. Äsch, i inlägg på bloggen kan det bli knas med stavning osv, men så länge det går att läsa så... Låter som en ganska givande dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl tur det. Jag orkar sällan gå tillbaka och läsa om det jag skrivit. Det har helt klart varit en givande dag.

   Radera
 2. Jag glömde hälsa på dig, såg dig på minglet hos Kulturkollo men så började författarna presentera sina böcker så jag missade dig. Låter som du haft en härlig dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg dig också men det var synd att vi inte hann prata några ord. Men jag var i alla fall nöjd med min dag, och hoppas du var det också.

   Radera