2015-09-16

Half Bad: Det mörka ödet av Sally Green

OBS! Detta är del två i serien Half Bad och det kan slinka med en eller annan spoiler även om jag gör mitt bästa för att undvika dem.Nathan har nu fått sin gåva. Men han är ensam och på flykt och vet inte riktigt vad han ska ta sig för. Dessutom verkar det som om han har fått samma gåva som hans far har och han vet inte alls hur han ska handskas med den. Samtidigt så är det oroligheter ute i Europa. De vita häxorna från England jagar nu inte bara de svarta häxorna utan också det vita häxor som inte håller med det styrande rådet. Tillslut hamnar Nathan i en rebellgrupp, för han ser sin chans att få hjälp att rädda Annalise, hans stora kärlek.

Half bad : det mörka ödet

Det är snart ett år sedan jag läste första boken i serien och jag kan villigt erkänna att trots att jag tyckte så mycket om den boken så hade jag glömt en hel del av vad som hände. Kunde faktiskt ha krävts en omläsning av bok 1. Men lite lat som jag är så orkade jag inte göra det utan kastade mig rakt in i denna boken. Till en början har jag lite svårt att få ihop alla trådar, men efter hand som jag kommer längre och längre in i berättelsen så kommer jag ihåg mer och mer och är mer och mer fängslad. För jag tycker så mycket om den här serien och den här boken och jag ser så mycket fram emot att få träffa författaren nästa vecka på Bokmässan och Kulturkollos Fantasymingel. Boken innehåller det mesta jag vill ha av en fantasy. Där finns mörker och ljus, där finns magi, där finns lite kärlek och där finns ett äventyr eller ett uppdrag som måste utföras. Jag gillar speciellt hur Nathan är som karaktär. Ja han är ganska gnällig och ganska så egocentrerad men jag kan samtidigt följa hur han försöker hitta sig själv. För det är något jag kommer ihåg från första boken, hur mycket jag tycker om att ingenting egentligen är svart eller vitt i den här boken utan gråzonerna är oändliga. Det fortsätter i bok två och det blir ännu tydligare med Nathan.

När boken var slut hade jag ångest i flera dagar. Jag kunde inte ta mig för att plocka upp något annat för jag ville bara fortsätta att läsa om Nathan och hans kompisar. Slutet kom så plötsligt liksom. Så nu får man väl vänta ytterligare ett år innan man kan läsa nästa del. Men då får jag nog faktiskt ta och läsa om böckerna. De går ju i alla fall väldigt fort att läsa.

3 anledningar till varför Det mörka ödet är värt att krypa upp i fåtöljen med:

1. Gabriel är Nathans kompis från första boken. Han är egentligen en svart häxa men har lyckats förvandla sig själv till ickemagisk. Men jag tycker så otroligt mycket om Gabriel. Han ställer upp för Nathan i alla lägen och visar hur osjälvisk man kan bli om man älskar någon så mycket som Gabriel älskar Nathan.

2. Ett krig mellan onda och goda är ju inte helt fel att läsa om. Eller egentligen är det ju inte kriget jag njuter av att läsa om (det låter makabert) utan det är ju strategier och hur människor beter sig när de hamnar i en grupp med samma mål, även om de kommer från så skilda bakgrunder.

3. Jag tycker så mycket om boken för den går så himla fort att läsa. Dels har den ett ganska så enkelt språk, men det handlar också om att det hela tiden händer saker och det är ett driv framåt hela, hela tiden. Jag älskar det....

Det mörka ödet får 5/5 i betyg av mig.

Tack Semic för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

4 kommentarer:

 1. Jag blir faktiskt lite nyfiken på de här böckerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker de är väldigt bra och eftersom du gillar böckerna av Laini Taylor så kan jag tänka mig att du gillar dessa också.

   Radera
 2. Älskade första boken och har andra i hyllan , men inte tagit tag i den än, börjar bli dags!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag för andra boken är absolut lika bra som den första.

   Radera