2015-09-03

Tisdagsutmaningen en torsdag

tisdagsutm

Förra veckan var jag en dag sen att hoppa på den där tisdagsutmaningen hos Kulturkollo om jag inte minns fel. Denna veckan får det bli på torsdagen istället för som vanligt är jag sent ute. (Allt kan ha att göra med att jag alltid jobbar sent på tisdagar.

Först och främst måste jag väl förtydliga att ja, jag var född på 80-talet, men nej jag har inga direkta minnen därifrån då jag var ganska så liten hela tiden. Föddes nämligen det utmärkta året 1984. Så min utmaning kommer gå till så att jag svarar direkt på de frågor jag kan, och i övrigt får jag det helt enkelt att fungera ändå....

Vilken musik lyssnade du på?
Mamma Mu och Kråkan hade visst en hel del trevliga sånger på den tiden. Men sen råkade det vara så att jag har en pappa som är väldigt musikfrälst så musik fanns det ju konstant där hemma. Nu ska ni inte tro att det spelades det som gick på radio utan snarare fick vi lyssna på Cornelis Vreeswijk och Beatles. Eller ännu bättre gamla konstiga folksånger! :)
Men vad tycker jag då om åttiotalets musik? Det är lätt att svara på för det gjordes helt enkelt massor av fantastisk musik då som jag lyssnar på idag. Favoriter är Guns n' Roses, Bryan Adams och Queen.

Vad läste du då?
Min favoritbok hette Sagan om julträdet och var skriven av Trinka Hakes Noble. Sen läste jag givetvis Alfons Åberg och Bamsetidningar. Bamse var en riktig favorit.
Böcker från 80-talet som jag är nyfiken på idag är helt klart Grottbjörnens folk. Jag vet inte varför men jag är helt klart sugen på att ge mig på böckerna. Sen om jag kommer gilla eller inte hör inte till saken. Men visst är det lite av moderna klassiker.

Vad såg du på?
Björnes magasin!!! Älskar Björne!
Men sen har jag ju utvecklat mitt tittande en aningens och visst finns det filmer att älska från 80-talet. Jakten på den försvunna skatten, Ghost busters, Tain man, Stand by me, Snuten i Hollywood, Back to the future, Top Gun, Dirty Dancing och många, många fler. Film kunde de göra på 80-talet.

Vem/vilka var de stora idolerna?
Här blir det lite svårt att svara något annat än mamma och pappa. Så enkelt måste det få vara ibland.

Det får bli mina svar och även om jag egentligen inte kommer ihåg så där värst mycket från 80-talet så är det ändå mitt årtionde. Nostalgitrippar kan man uppenbarligen uppleva utan att ha upplevt det från början.

8 kommentarer:

 1. Grottbjörnens folk ja! Jag orkade med de tre första böckerna innan jag ledsnade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har några böcker stående här hemma som jag köpte för 29 kronor styck på bokrean för en massa år sedan. Men hittills har de inte blivit lästa. Det återstår helt enkelt och se om de någonsin kommer att bli det.

   Radera
 2. Top Gun och Dirty dancing, vilka filmer, de kan jag kolla på än idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag göra med alla de filmer jag raddade upp. Dessa och många fler...

   Radera
 3. Top Gun, Snuten i Hollywood och Dirty Dancing är riktiga kultfilmer!

  SvaraRadera
 4. Tillbaka till framtiden-filmerna är helt suveräna och jag kan se dem hur många gånger som helst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med, älskar dem. Framför allt tycker jag om ettan och trean.

   Radera