2017-05-01

Sammanfattning av april

I would love to take this candle in hand and wander down the long hallway toward the library.:

Jaha... Då var april över för i år och på det stora hela har det varit en ganska så tråkig månad med tanke på det utkassa vädret. Men med maj hoppas i alla fall jag på massor av soltimmar och inte en endaste snöflinga i sikte.
Vad gäller läsningne i april så måste jag säga att jag bara är ganska nöjd. Jag har läst relativt många böcker men senaste veckan har det knappt inte blivit något läst alls. Bara lite småsnuttar här och där och de där tre böckerna jag skulle avsluta under helgen som var har jag inte alls hunnit avsluta. Nåja - 18 böcker blev det i alla fall och det får jag nog vackert vara nöjd med ändå.
22550919Solvarg by Conn IgguldenLittle Bee by Chris CleaveLång väg hem by Eva DolanAnalfabeten som kunde räkna by Jonas JonassonVIP-rummet by Jens LapidusBarabbas by Pär LagerkvistSynd by Elin LucassiFrån och med du by Mhairi McFarlaneNågon måste stoppa Ivy Pocket by Caleb KrispBildresultat för skymningsportenSophies historia by Jojo MoyesTretton skäl varför by Jay AsherPå ön by Tracey Garvis-GravesBildresultat för nemesis nesböBildresultat för damen i den röda klänningenLåt vargarna komma by Carol Rifka BruntBrev till en nybliven förälder by Chimamanda Ngozi Adichie

Återigen har jag varit duktig på att recensera, men av någon anledning har jag helt glömt bort Nemesis. Jag kan sammanfatta denna fjärde Hole bok som helt okej, spännande och intressant. Fick 4/5 i betyg av mig på Goodreads och med det nöjer jag mig. Det blir ingen fullskalig recension. Börjar om på ny kula igen i maj stället. 
Månadens bästa bok får nog bli Låt vargarna komma även om jag läst en hel del bra böcker. Det var min första kontakt med många författare men den som gjorde mig mest nyfiken på att läsa mer är helt klart Jens Lapidus.

Sammanfattning utifrån mina litterära mål:
 • Goodreadsmålet var satt till 100 och jag är enligt Goodreads uppe i 81 böcker. Jag tror faktiskt att det är ytterligare någon då det varit någon bok som inte funnits inlagd där. Men det spelar inte så stor roll. Jag är ganska så övertygad om att jag kommer nå målet under det första halvåret.
 • Bokköpandet skulle hållas nere och fortfarande har jag faktiskt inte köpt en endaste bok i år. Okej en tog jag hem från mamma och pappa som jag kanske inte hade behövt men den var ju faktiskt alldeles gratis. Några recensionsexemplar har ju också trillat in. Mer om det här.
 • Minskandet av hyllvärmare går också över förväntan. 12 hyllvärmare har blivit lästa under april. Sen har jag också rensat ut 9 böcker. Så totalt har jag nu 58 olästa böcker. Yeah!
 • Vad gäller 3x3 utmaningen har jag inte läst någon bok under april men i maj hoppas jag hinna med någon. 

10 kommentarer:

 1. Jösses 18 böcker är skitmycket, grattis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack... Jag har ju helt enkelt ganska så mycket lästid nu för tiden när dottern sover.

   Radera
 2. 18 böcker! Jag är totalimponerad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt okej med 18 böcker - helt klart!

   Radera
 3. Wow, inte dåligt att hinna med 18 böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det som stör mig är att jag vet att jag kunne hunnit mer om jag inte slösurfat.

   Radera
 4. 18 böcker är ju grymt bra, ändå är jag mest imponerad av de nio böcker du har rensat ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de där nio utrensningarna känns bra. Det är böcker som jag helt ärligt inte är det minsta sugen på att läsa och där känslan förmodligen aldrig kommer att ändras. Nu är bara frågan om den ska "rensas" till vinden eller till en second hand.

   Radera
 5. Härligt att du hann med så många och att de var bra!

  SvaraRadera