2017-05-29

Sommarläsningstaggen

För tredje året i rad tänker jag mig att jag skulle ta och svara på sommarläsningstaggen. Mina tidigare svar kan ni hitta här och här. Helt plötsligt är ju sommaren här och det har blivit dags att lägga lite lösa planer för vad jag vill läsa.

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinnas läsas i sommar?
Oj, vad svårt. Jag har faktiskt inte så där värst många måsten. Men här kommer några som jag tror kan bli måsten...

Bildresultat för minns du den stadBildresultat för syndafloder kristina ohlssonBildresultat för störst av alltBildresultat för det susar i sävenBildresultat för mörkögda augustinatt

  1. Minns du den stad av Per Anders Fogelström - för att den var med på listan förra året men ännu inte blivit läst trots att jag älskar den här serien.
  2. Syndafloder av Kristian Ohlsson - för att jag helt enkelt vill läsa denna, samtidigt som jag har senaste delarna i ganska så färskt minne.
  3. Störst av allt av Malin Persson Giolito - för att jag är så vansinnigt nyfiken på den här boken och för att så många har tyckt så mycket om den och för att jag vill läsa alla de nominerade böckerna till Årets bok.
  4. Det susar i säven av Kenneth Grahame - för att den finns med i min 3x3 utmaning och för att jag verkligen vill läsa och njuta av Robert Ingpens fantastiska illustrationer.
  5. Mörkögda augustinatt av Maria Lang - för att den också finns med i min 3x3 utmaning och för att jag är helt fast i Maria Lang träsket för tillfället.
2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i.
Dehlis vackraste händer av Mikael Bergstrand måste jag snart bli mogen för att läsa. Det är en sådan där bok som stått väldigt länge oläst i bokhyllan och som jag egentligen är lite osäker på om jag verkligen vill läsa men som jag mer eller mindre känner mig tvingad att läsa för att det två också står i bokhyllan och den är signerad och därför kan jag inte göra mig av med boken. Ja ni förstår logiken va...???

Bildresultat för delhis vackraste händer

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
Här blir det väl inget nytt revolutionerande svar. Helt klart vill jag läsa ute och då gärna vid en strand. Uppe vid sjön här i byn hade absolut inte varit fel. Men eftersom man får ta lästid när den bjuds får jag väl helt enkelt slänga mig ner på första bästa ställe istället för att leta efter platsen.

4. Handen på hjärtat, var tror du verkligen att du kommer att läsa i sommar.
Som jag skrev i den tidigare frågan, helt enkelt där jag får möjlighet. Troligtvis i läsfåtöljen här hemma eller möjligtvis på verandan i en stol. 

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Oj vad svårt. Det är ju alltid lika svårt att svara på. Förra året tipsade jag om Christie så i år får jag väl tipsa om Lang istället. För det är helt enkelt så att de där lättsamma, stillsamma pusseldeckarna passar utmärkt att läsa när det är sommar.

7. Strand eller hängmatta?
Här har inte heller mitt svar ändrats sedan förra sommaren. Stranden lockar mest, och så har jag ju ingen plats för en hängmatta i trädgården heller.

8. Deckare eller roman?
Återigen svarar jag nog deckare. Det är helt enkelt oftast mest lättsmält och är precis det jag vill ha under sommaren.

9. Favoritgenre?
Just nu är det faktiskt deckare. Det har förmodligen att göra med att hjärnan inte klarar av fantasy då jag måste koncentrera mig på att vara med och fantisera ihop de där nya världarna och förstå invecklade magisystem. Ett halvår utan att sova en enda hel natt sätter helt klart sina spår på hjärnkapciteten. Men det är inte utan att jag börjar längta efter en riktigt bra fantasy.

10. Tagga 3 andra.
Jag tänker inte tagga någon speciell. Alla som vill tycker jag absolut ska göra den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar