2017-05-12

Helgfrågan v.19

Just nu finns det inte mycket tid för bloggande. Jag har en dotter som nästan inte alls vill sova, varken dag eller natt. Så bloggen blir helt klart lidande. Läsningen går det lite bättre med men det beror mest på att jag kan lyssna på böcker medans jag försöker få henne att sova.


Men nu tänker jag passa på att svara på frågorna som Mia ställer i veckans Helgfråga. De är följande:

Vad äter ni ? (gärna recept)
Vad läser ni?
Vad ska ni titta på film/tv-serie,eurovision eller bio?
Vad smaskar ni på? 

Maken jobbar ikväll så jag och E tänker passa på att umgås med min mamma. Vi har bestämt att vi ska ut och gå en runda då det faktiskt är hyfsat väder idag, sen följer hon med oss hem och så lagar vi fläskfilé i ädelostsås och till det serverar vi sötpotatis i klyftor. Så lätt och gott. Du fräser helt enkelt fläskfilén (gärna tillsammans med lite konserverade champinjoner). Sen häller du över gorgonzolaost som du smält tillsammans med crème fraiche och så låter du det helt småputtra en stund. Salta och peppra efter behag. Sötpotatisen skalar du och delar och kör in i ungen, med lite olja och kryddor så klart. Sen var det klart! Hur gott som helt.

Efter det blir det nog helt enkelt lite umgänge, en del prat, en dotter som ska läggas. Och det får nog ungefär vara min fredagskväll. Kanske hinner jag läsa lite och då hoppas jag på att läsa klart Djävulsstjärnan av Nesbø som jag tycker mycket om. TV och snacks blir det nog däremot inget av.

12 kommentarer:

 1. Låter som en härlig fredag, umgås med mamma är inte fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är det verkligen inte. Gäller dessutom att passa på när både mannen och pappa jobbar.

   Radera
 2. Tack för tipset på maten, lät jättegott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan varmt rekommendera det. Passar dessutom utmärkt till pasta om man hellre föredrar det.

   Radera
 3. Låter som jättegod mat. Måste pröva.

  SvaraRadera
 4. så jättegod mat! det receptet lägger jag på minnet. trevligt att umgås med mamma. snart är din lilla dotter stor och de sömnlösa nätterna ett minne blott. det går så fort

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen en riktig höjdarmaträtt så tycker absolut du ska prova. Håller med dig om att det är trevlig att få umgås lite med mamma. Man behöver det ibland. Och visst blir dottern stor fort. Det går i ett rasande tempo. Sen kommer ju dessutom tonåren och då lär man väl klaga på att hon sover för mycket.

   Radera
 5. Alla recept med ost i är en succe. Jag hade också barn som inte ville sova men till slut gick det över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ost kan definitivt vara en av de bästa ingredienserna.
   Sovandet lär väl rätta till sig så småning om. Men det är inte utan att man längtar efter en hel natts sömn.

   Radera
 6. Åh, det där lät ju vansinnigt gott :-)

  SvaraRadera