2017-05-08

Tematrio - Flickor

Nu var det väldigt länge sedan jag hade möjlighet att delta i Lyrans Tematrio, men idag ska jag försöka få ihop ett inlägg.

Berätta om tre bra romaner som handlar om flickor!

1. Maresi: Krönikor från röda klostret av Maria Turtschaninoff handlar verkligen om flickor. Eller rättare sagt flickor som har "isolerat" sig på en ö med ett kloster och där inga män är välkomna. En mycket bra fantasyroman.

2. Vem som helst utom Ivy Pocket av Caleb Krisp är första delen i en serie för slukaråldern. Ivy är den föräldralösa flickan som det inte alltid går så bra för men som har självförtroende till tusen och därför på något sätt lyckas lösa problemen i slutänden. Väldigt roligt och bra.

3. Flickan från tjugotalet av Sophie Kinsella är en trevlig bok om en flicka som helt plötsligt kan se någon gammal släkting som spöke. Detta spöket är i form av en flicka som njöt av livet som ung på tjugotalet.

14 kommentarer:

 1. Tre helt nya tips för mig -tack för det 😊

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Det är alltid kul när man kan tipsa om något annat!

   Radera
 3. Jag har inte heller hört om dem, vilka spännande titlar du hittade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid kul att kunna tips om något nytt.

   Radera
 4. Låter som en annorlunda Kinsella???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det, samtidigt som det är annorlunda på ett positivt sätt. Jag gillade boken.

   Radera
 5. Har inte läst någon av dina böcker. Tack för tipsen.

  SvaraRadera
 6. Maresi är verkligen en underbar bok, älskar hennes böcker! Jag har andra boken om Ivy Pocket hemma i hyllan, ska bli spännande att fortsätta läsa då jag gillade första boken =)

  SvaraRadera