2015-04-18

Just nu läser jag.... eller läser inte!

Alltså, det här med läsning är konstigt ibland. Jag har nu under egentligen hela året läst massor av böcker. Lässuget är på topp och jag vill inget hellre än att läsa. Men för tillfället kan jag inte för mitt liv bestämma mig för vad jag vill läsa. Jag vet inte riktigt hur många böcker jag har påbörjade för tillfället - där jag har läst allt mellan 10 sidor till 50 sidor men sen svalnar intresset något och jag vill ha något annat. Jag tror helt enkelt att jag får försöka bena ut lite vad jag läser för att kanske därifrån ta mig vidare.

Mördaren ljuger inte ensam av Maria Lang
Här har jag läst 2 kapitel. Det är absolut inte så att det är en dålig bok, det är bara det att den trots sitt ringa omfång går för långsamt att läsa. Det segar sig fram, de få kapitel jag har läst och det lockar helt enkelt inte riktigt.

Pappan och havet av Tove Jansson
Ett kapitel läst och ärligt talat finns det nog ingen som helt förklaring till varför jag inte läst med. Det är ju Muminpappan så det borde gå hur lätt som helst att läsa, för jag älskar ju Muminpappan men det är nog helt enkelt inte rätt bok på rätt plats eller så har jag för dåligt samvete för alla andra böcker jag borde läsa istället.

The Daylight Gate av Jeanette Winterson
När jag öppnade den här boken vill jag nog egentligen helt enkelt inte läsa på engelska och då la jag ner den nästan med en gång. 10 sidor lästa ungefär så man kan ju inte direkt säga att jag har gett boken en chans.

Dubbelspel av David Baldacci
Den senaste i raden av böcker jag plockat upp och som jag faktiskt har läst 50 sidor i. Jag älskar att läsa om Maxwell och King som är huvudkaraktärerna i boken och jag vet att boken kommer gå snabbt att läsa, men ändå lockar den inte riktigt.

The Secret Garden av Frances Hodgson Burnett
Egentligen samma anledning som med The daylight gate. Ville helt enkelt inte läsa på engelska när jag plockade upp den och därför tappade jag lite intresse för en bok som jag så väldigt gärna vill läsa.

Casino Royale av Ian Flemming
Denna lyssnar jag på som ljudbok men inte denna känns helt rätt. Kanske är det språket som är gammaldags och lite komplicerat eller så är det helt enkelt inte Game of Thrones som jag är van vid. Jag vet inte, men jag kommer nog i alla fall att fortsätta att lyssna på den.

Schakalen av Frederick Forsyth
Påbörjad och undanlagd för att det inte var rätt bok vid rätt tillfälle. Sen verkade det vara så fruktansvärt långa kapitel och det vill jag absolut inte ha just nu.

Jag tror att det var det hela. Tror! Men om jag gör den här listan igen om ett par dagar så har säkert listan utökats för jag har så svårt att bestämma mig. Jag tror egentligen att mycket av min obeslutsamhet handlar om att jag helst av allt vill läsa Det sista imperiet av Brandon Sanderson som aldrig verkar släppas. Peppen på den är så stor så jag lär väl bli grymt besviken men jag kan inte hjälpa det.
Hjälp mig gärna med vilken ni tycker att jag borde försöka koncentrera mig på för själv verkar jag inte kunna välja.

2 kommentarer:

  1. Hög igenkänningsfaktor och jag skulle kunna göra ett liknande inlägg på min egen blogg. Ibland vill det sig bara inte med läsningen, eller för alla del - lyssningen. Kanske ändå bäst att fortsätta kasta sig över än den ena, än den andra boken tills läsflytet bara kommer? Men, om jag ska säga vilken bok jag tycker du ska ge en chans till just nu säger jag Pappan och havet. Det är en alldeles underbar bok! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja ibland bara tar det stopp i läsningen men förr eller senare lär dessa böcker också bli lästa. Jag tror nämligen att varenda en av dem är bra. Pappan och havet lär i alla fall definitivt bli läst snart. Om inte annat så måste jag lämna tillbaka den till biblioteket snart och jag vill ju inte lämna tillbaka den oläst.

      Radera