2015-04-05

Några tankar en söndag

Ursött påskägg, eller hur!


  • Helt utan att äta en enda godisbit så har påsken lyckats sätta sig lite runt midjan. Det är liksom inte helt okej. Tur att det finns ljudböcker som hjälper en att förbränna äggen.
  • Det var länge sedan jag drabbades av läsa-hela-natten-syndromet men vad skönt det är när man hittar en sådan bok. Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins fick jag tvinga mig att lägga ifrån mig för annars hade jag aldrig orkat upp i lördags morse. Men på tal om den boken, kan det möjligtvis finnas en sämre titel? Jag tycker inte om den alls.
  • Det där med påskekrim har absolut inte gått som jag hade planerat. Det blir lätt så när det trillar in böcker med sammanlagt över 1200 sidor som ska läsas på en vecka om man vill läsa dem innan recensionsdatum. Jag har i alla fall klarat av en av böckerna och en till bör jag hinna med, men sen är frågan...???
  • Jag har kommit fram till att jag faktiskt gillar att läsa under stress. Hur konstigt det än kan låta så får jag mer ro till att bara läsa när jag känner att jag har något att prestera. Jag har liksom inte tid att sitta och slösurfa på dator och telefon. 
  • Jag måste rensa bokhyllorna lite till!!!! Och sortera dem!!!! Men när?????
  • Tisdagens utmaning hos Kulturkollo handlade om tidsresor. Jag älskar tidsresor och kunde uppenbarligen inte låta bli att göra en - hör och häpna - lista... Ju mer jag tänker desto mindre kan jag komma på en enda plats jag skulle vilja åka till. Men gick jag och syrran och pratade om just det där fenomenet med tidsresor och vi är båda rörande överens om att det hade varit väldigt spännande att åka 100-150 år tillbaka i tiden till samma plats där vi befinner oss nu, med andra ord vår lilla by. Hur ser här ut, skulle man hitta, var det en fattig eller rik by med mera, med mera, med mera.... Spännande tanke, eller hur?
  • På tal om tidsresor. 1.) Jag måste ta tag i och se på Outlander 2.) Jag måste och läsa bok två i serien, Slända i bärnsten.
Väljer att avsluta där och önskar med de orden er en fortsatt trevlig påskdagenkväll och hoppas ni hittar någon tid att läsa några sidor mitt i firandet. Det ska i alla fall jag göra. Jag ska läsa hela natten.

Syns nästa vecka....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar