2015-04-06

The Assassin's Curse av Cassandra Rose ClarkeAnanna är piratdotter. Född och uppvuxen på ett och samma skepp. Men så bestämmer sig hennes föräldrar för att gifta bort henne med en annan piratfamilj. Detta passar inte riktigt Ananna så hon besätmmer sig helt sonika för att rymma. Men nu är det så att det inte riktigt passar den där andra piratfamiljen att hon övergav deras son så de skickar en ökänd lönnmördare efter henne. Det där lönnmordet går inte riktigt som det var tänkt utan istället tvingas Ananna hålla ihop med mördaren som heter Naji.Oj, oj, oj. Det här är helt klart en väldigt spännande historia. Själva premisserna för historien är minst sagt lovande; pirater, lönnmördare, magi, förbannelser - vad kan gå fel liksom. Inte mycket för att vara ärlig. Det enda är väl egentligen att det tar slut alldeles för fort.
Det är ett högt tempo genom historien, men ändå inte högre än att du hinner stanna upp och andas lite då och då. Jag gillar Ananna och Naji. De tvingas hålla ihop på ganska så tråkiga grunder men samtidigt tvingas de växa ihop och det utvecklas en ganska så speciell relation. Jag gillar att de tvingas ta hand om varandra. Tvärt emot vad man skulle kunna tro så är det absolut inte alltid så att Naji, lönnmördaren är den starka av dem utan minst lika många gånger så är det Ananna som måste ta hand om Naji. Ananna är en stark karaktär och jag gillar henne väldigt mycket. Viss hon är kanske lite gnällig och butter ibland men för det mesta hittar hon lösningar, och även om hon många gånger är rädd så övervinner hon sin rädsla helt enkelt för att hon måste. Naji är också en karaktär jag tycker väldigt mycket om, även om han kanske är lite tjockskallig ibland. Jag vill öppna upp ögonen på honom och framför allt vill jag veta mer om hans brödraskap.
Jag hoppas på mer svar i del två som heter The Piraters Wish och som står här hemma i bokhyllan och väntar på att jag ska läsa den. Jag måste nog plocka upp den snart så jag inte glömmer slutet i bok ett.

3 anledningar till varför The Assassin's Curse är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Jag skulle kunna krypa upp i fåtöljen med den här boken för att enbart titta på omslaget. Det är så vansinnigt snyggt, förmodligen snyggast i bokhyllan.

2. Naji får nog omnämnas här. Lätt en karaktär jag kan bli lite sådär smått förälskad i, kanske för att han faktiskt inte är perfekt på något sätt.

3. Man skulle kunna tro i och med att boken handlar om en pirat att det skulle vara mycket tid som utspelar sig på en båt, och visst förekommer det, men vi befinner oss också till viss del i en öken och jag får lite Tusen och en natt vibbar. Det gillar jag för det är något jag har läst på tok för lite kring men det gav en mysig känlsa. Konstig i och för sig eftersom det är mest sant och hetta, men ändå.

The Assassin's Curse får 5-/5 i betyg av mig. Jag måste läsa andra delen....!!!!

Boken finns att köpa hos Cdon som e-bok.

2 kommentarer: