2015-12-21

Tematrio: Julklappstips i sista minuten

Tematriodags med Lyran och idag är det givetvis julklappsböcker som ska dryftas. Dock inte böcker som jag vill ha utan som jag rekommenderar att köpa till andra.

Berätta om tre bra julklappsboktips!

1. Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson är absolut en av årets absolut bästa böcker och en bok som jag tycker att så många som möjlighet ska få möjlighet att läsa. Den passar dessutom alla som har minsta lilla intresse av att vara allmänbildad, av att få en förståelse för andra människors situation genom tiderna och som helt enkelt vill uppslukas av en välskriven och bra bok. Köp den till alla som gillar att läsa helt enkelt.

2. För den lite mer äventyrslystna och fantasiinriktade människan så tycker jag ju så klart att man ska köpa fantasy och då tycker jag att Brandon Sanderson Sista riket är ett utmärkt val. Visst boken kan kännas avskräckande med sin storlek men den är både lättläst och välskriven och så är det givetvis en riktigt bra story. Sidorna försvinner i rasande fart och själv har jag ännu inte bestämt mig för om jag ska vänta på andra delen på svenska eller om jag ska vara otålig och läsa vidare på engelska.

3. Deckare brukar ju vara ett relativt säkert tips när det kommer till julklappar. Jag läser kanske inte massor av den varan nu för tiden men en och en annan har jag i alla fall läst och den jag skulle vilja tipsa om är Stöld av Babian av Anna Karolina. En lite annorlunda deckare, men som känns väldigt realistisk. Kanske för att författaren själv är polis och vet vad hon skriver om. Men jag gillar också att det syns så tydligt i boken vilka karaktärerna är deras berättarröster är väldigt speciella. Riktigt bra hur som helst och själv ska jag satsa på att läsa bok två nu i julhelgen.

16 kommentarer:

 1. Stöld av babian är den enda jag läst men de andra blir jag såklart nyfiken på. Tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker absolut att du ska ta och läsa de andra två. Två riktigt bra böcker.

   Radera
 2. Jag heter inte Miriam borde verkligen alla läsa - den perfekta julklappen!

  SvaraRadera
 3. Jag är redan väldigt sugen på Anna Karolinas bok. Tack för påminnelsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte riktigt mycket om den, kanske just för att den inte var riktigt som alla andra svenska deckare.

   Radera
 4. Här var det tips jag tänkt läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra då. Då hoppas jag att du gillar böckerna.

   Radera
 5. "Jag heter Miriam" läste jag och gillade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte den var helt fantastiskt bra. Det var för mig en sådan läsupplevelse som jag vill uppnå nästan varje gång.

   Radera
 6. Ja! Majgull Axelsson åt alla!

  SvaraRadera
 7. Jag heter inte Mirjam vill jag absolut läsa. Har läst någon tidigare böcker av Majgull Axelsson som jag tycker så mycket om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att hennes andra böcker också är bra. Måste nog ge henne fler försök så bra som hon var.

   Radera