2015-12-13

Några tankar en söndag


 :
 • Redan söndag och den här veckan har gått så vansinnigt fort, precis som alla andra veckor den här hösten. Nu är det en vecka kvar att jobba innan det är efterlängtad julledigheter, men det är också lite vemodigt för det är sista veckan på mitt nuvarande jobb. Sen efter jul väntar nya utmaningar.
 • Detta är veckan då jag äntligen har fått igång läsningen igen. Äntligen! Jag har lyckats hinna med hela fem böcker även om ingen av dem har varit värst lång eller svårläst. Ännu vågar jag inte ge mig på någon tyngre läsning för jag trivs alldeles utmärkt i det lättsmälta träsket. Men när jag blir ledig så...
 • Även bloggen har vaknat till liv den senaste veckan. Det har varit lite blandning med inläggen, och inte heller där har jag ansträngt ihjäl mig. Lite allmänt om vad jag läst, lite om julkalendern, och lite enkäter och frågeställningar.
 • Det där med julklappar är ett stort problem i år känner jag. Varför kan inte alla bara önska sig och bli glada för böcker. Jag lovar att jag hade kunnat ge hur många bra böcker som helst till alla möjliga olika människor, men det verkar inte vara någon i min närhet som är så värst intresserad av att läsa. Typiskt! När jag springer på stan och ska leta paket så kommer jag alltid hem med en massa andra saker till mig själv istället. Inte helt okej!
 • Jag ska ha avslutning med mina klasser i skogen på torsdag. Jag ville gärna ha en mysig, lite julig saga att berätta för dem. Allra helst hade jag velat nog velat hitta en folksaga om en tomte. Det har jag inte riktigt lyckats med och i stället fick jag för mig att jag skulle skriva en egen saga. Snacka om att ta sig vatten över huvudet. Det får nog bli en förenklad version av En julsaga av Dickens istället.

4 kommentarer:

 1. Så mysigt med julsaga i skogen! Önskar dig lycka till med nya utmaningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska verkligen bli mysigt. Framför allt hoppas jag på ett under om snö tills på torsdag. Lär väl inte hända men hoppas kan man ju.
   Sen är det alltid spännande med lite nya utmaningar.

   Radera
 2. Jag har som tur är några som gillar böcker i min omgivning. Men dessvärre ger jag dem mina utrensade hela tiden så de har snart mer böcker än de hinner läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då blev det inte lättare att handla julklappar ändå. :)

   Radera