2015-12-15

Man borde byta jobb lite oftare... eller inte?

Nu har jag bara tre dagar kvar på mitt nuvarande jobb. Och det är med mycket vemod i hjärtat jag kommer att lämna dem och det är många gånger jag har ångrat mitt beslut. Men nu är det taget och jag får helt enkelt se det som en väldig utmaning att börja på mitt gamla jobb igen.
Men samtidigt är det lite bra att byta jobb, för man får verkligen känna sig otroligt uppskattade och omtyckt. För idag har jag blivit avtackad av kollegor och barn och kramarna och de vackra orden har varit många. Extra roligt är det när det visar sig att kollegorna känner en så mycket bättre än vad man hade kunnat tro.
Avtackningen idag bestod nämligen av att jag kläddes ut till Harry Potter. Jag fick en fin mantel och halsduk och sen så fick jag en sorteringshatt i handen. Utspridda över skolgården stod sen lärarna med plakat för de fyra elevhemmen och jag fick i uppgift att sortera in över 60 barn i olika hem. Sen blev det kvastrace i form av en stafett. Barnen älskade att få hoppa upp på kvasten och ta på sig en trollkarlshatt och flyga iväg. Och jag tyckte det var minst lika roligt.
Sen hade vi en lite lässtund. Det är väldigt uppskattat när jag läser högt så jag fick läsa lite ur Harry Potter och De vises sten för barnen (vilket jag i vanliga fall bara brukar göra under fritidstid och inte under skoltid). Nu fick alla möjlighet att lyssna lite på hur det gick till när Harry, Ron och Hermione skulle ta sig förbi Fluffy, den trehövdade hunden. Avslutningsvis så fick jag lite paketer, som alla var bokrelaterade. En barnbok av Anna Höglund för det är ju så passande, ett presentkort på akademibokhandeln och så ett brädspel om Harry Potter och De vises sten. Frågan är bara vem jag ska spela spelet med. Syrran vågar nog i alla fall ge sig in i matchen.
Så det har varit en väldigt bra och väldigt omvälvande dag. Så jag fasar lite för de resterande tre dagarna. Har en känsla av att en eller annan tår kommer att fällas. Sen kommer jag definitivt att sakna alla barnen och alla kollegorna hur mycket som helst.


4 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk avtackning! Lycka till på nygamla jobbet! Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var det verkligen. Den kommer jag absolut att komma ihåg. Och tack!

      Radera